Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект регуляторного акта – Порядок ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам
Опубліковано 04 лютого 2016 року о 12:27



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам» 

 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2005 року № 745 «Про перехід до єдиних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам» було прийнято постанову Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) від 26 серпня 2005 року № 707 «Про затвердження Порядку розрахунку єдиних роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім населення, населених пунктів та зовнішнього освітлення, на території України» (далі – Порядок).

 

На сьогодні розрахунок єдиних роздрібних тарифів на електричну енергію здійснюється відповідно до Порядку, згідно з яким НКРЕКП до 23 числа місяця, що передує розрахунковому, має приймати рішення щодо затвердження єдиних роздрібних тарифів на електроенергію, які визначаються як середньозважені величини розрахункових роздрібних тарифів на електроенергію (формуються постачальниками електроенергії за регульованим тарифом згідно з умовами і правилами здійснення господарської діяльності з постачання електричної енергії з урахуванням вимог Закону України «Про електроенергетику» та Порядком розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869).

 

23 грудня 2015 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 1006 «Про внесення зміни до пункту 8 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2005 р. № 745».

 

Зазначеною постановою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» у частині виключення з переліку повноважень НКРЕКП регулювання єдиних тарифів на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім тарифів на електричну енергію, що відпускається на побутові потреби населення, населених пунктів та зовнішнього освітлення, а також визнано такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2005 року № 745.

 

Ураховуючи наведене, НКРЕКП розробила проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам».

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адреси:

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Yashchuk@nerc.gov.ua;

 

Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11; e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua в мережі Інтернет. Заархівований файл pr_125.zip скачати тут.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 9 березня 2016 року у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

04.02.2016


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux