Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект регуляторного акта – форми надання інформації, передбаченої Порядком розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки, та втрата чинності постанови НКРЕКП від 30.10.2014 № 212
Опубліковано 04 лютого 2016 року о 11:36



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про встановлення форм надання інформації, передбаченої Порядком розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки, та визнання такою, що втратила чинність, постанови НКРЕКП від 30 жовтня 2014 року № 212»

 

З метою приведення Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 року № 217 у відповідність до вимог Закону України "Про ринок природного газу", на засіданні Уряду 18 грудня 2015 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 1086 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 р. № 217". Порядок розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки (далі – Порядок) викладено у новій редакції, згідно з якою нормативи розподілу коштів теплопостачальних/теплогенеруючих організацій мають встановлюватись відповідно до затверджених структур тарифів на теплову енергію та/або комунальні послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води.

 

Положеннями Порядку передбачено, що уповноважений банк, теплопостачальні та теплогенеруючі організації, постачальник природного газу на якого покладено спеціальні, обов’язки подають до Комісії за встановленими нею формами інформацію, необхідну для затвердження реєстру нормативів перерахування коштів, що надходять як плата за теплову енергію та/або надані комунальні послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води від усіх категорій споживачів та як плата теплопостачальних організацій за вироблену теплогенеруючими організаціями теплову енергію.

 

На сьогодні надання до Комісії інформації теплопостачальними/теплогенеруючими організаціями, уповноваженим банком і гарантованим постачальником природного газу здійснюється відповідно до форм, затверджених постановою НКРЕКП від 30.10.2014 № 212, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 14.02.2015 за № 174/26619.

 

У зв'язку з зазначеним вище та з метою приведення форм надання інформації у відповідність до вимог Порядку (у новій редакції), виникла необхідність у розробці та затвердженні нових форм надання інформації. НКРЕКП розроблено проект постанови "Про встановлення форм надання інформації, передбаченої Порядком розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки, та визнання такою, що втратила чинність, постанови НКРЕКП від 30 жовтня 2014 року № 212".

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адреси:

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: bahtala@nkp.gov.ua;

 

Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11; e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua в мережі Інтернет. Заархівований файл pr_124.zip скачати тут.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 09.03.2016 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

04.02.2016


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux