Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
4 лютого відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 04 лютого 2016 року о 12:38



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 4 лютого 2016 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були прийняті рішення:

 

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

ТОВ «ЕКОТЕХНІК-НОВА УШИЦЯ» (встановлена потужність – 4,9 МВт);

ТОВ «ІРІС-2009» (встановлена потужність – 50 кВт).

 

2. Видати ТОВ «ІСТЕК» ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, ТЕС, АЕС, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії (встановлена потужність –58,96 Гкал/год) та з виробництва електричної енергії (встановлена потужність – 12,5 МВт).

 

3. Відмовити ТОВ «ЗТЕК-ТРАНС» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, газу (метану) вугільних родовищ.

 

4. Встановити «зелений» тариф ТОВ «ЕКОТЕХНІК-НОВА УШИЦЯ».

 

5. Встановити «зелений» тариф даховій СЕС Підприємства «Енергогарант» у формі ТОВ.

 

6. Скасувати «зелений» тариф Кочубіївській ГЕС (ТОВ «ГК Енергоперспектива»).

 

7. Встановити тарифи на виробництво теплової енергії на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії:

- МПП «ВПК»;

- ТОВ «КИЇВ ГРІН ЕНЕРДЖІ»;

- ТОВ «УКРОПТ «МАСТЕР-ЕНЕРГО»;

- ТОВ «ЕНЕРГОСЕРВІСНА КОМПАНІЯ «БІОТЕПЛО».

 

8. Встановити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення:

- КП Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства»;

- КП «Водоканал» Мелітопольської міської ради Запорізької області;

- КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

 

9. Схвалити інвестиційні програми у сфері теплопостачання на 2016 рік:

- Дочірнього підприємства «Теплокомуненерго Маяк» ПАТ «Маяк».

- Підприємства теплових мереж «Ковельтепло»

 

10. При розгляді звітів про виконання ліцензіатами з виробництва теплової енергії (крім діяльності з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, теплоелектростанціях, атомних електростанціях і когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлювальних джерел енергії), її транспортування та постачання щодо виконання інвестиційних програм на 2015 рік та здійсненні аналізу їх результатів врахувати вплив зменшення/збільшення фактичних річних обсягів реалізації теплової енергії власним споживачам у порівнянні із плановими показниками.

 

11. Накласти штраф на ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» та зобов'язати надалі не допускати порушень Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії.

 

12. Накласти штраф на КП «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» та зобов’язати усунути порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення.

 

13. Затвердити Зміни до реєстру нормативів перерахування коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання теплопостачальних і теплогенеруючих організацій як плата за теплову енергію та/або надані комунальні послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води від усіх категорій споживачів та як плата теплопостачальних організацій за вироблену теплогенеруючими організаціями теплову енергію, на лютий 2016 року, затвердженого постановою НКРЕКП від 29.01.2016 № 125.

 

14. Удосконалити договірні відносини між оптовим постачальником електричної енергії (ДП «Енергоринок») та постачальниками електричної енергії за регульованим тарифом у частині посилення платіжної дисципліни на Оптовому ринку електричної енергії України.

 

15. Внести зміни до Плану діяльності НКРЕКП з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік.

 

16. Схвалити та оприлюднити на офіційному веб-сайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проекти регуляторних актів:

- постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2013 № 750»;

- постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2012 року № 687»;

- постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики розрахунку вартості робіт з підключення електроустановок споживачів до електричних мереж ліцензіата та інших додаткових робіт і послуг, пов'язаних із ліцензованою діяльністю»;

- постанови НКРЕКП «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Національної комісії регулювання електроенергетики України».

 

17. Внести зміни до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26 листопада 2015 року № 2868.

 

18. Внести зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 29.12.2015 № 3215 «Про встановлення «зелених» тарифів на електричну енергію для суб'єктів господарювання та надбавки до «зелених» тарифів за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва».

 

19. Перенести розгляд питань про:

- внесення змін до Інвестиційної програми на 2016 рік та перегляд структури та рівнів тарифів на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами та постачання електричної енергії за регульованим тарифом для ПАТ «ЕК«Херсонобленерго»;

- встановлення тарифів на виробництво теплової енергії на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії ФОП Олішевський Віталій Валентинович;

- прийняття протокольного рішення «Щодо підходів при визначенні сум необґрунтованого недовиконання Інвестиційних програм енергопостачальних компаній на 2015 рік та надлишково отриманого або недоотриманого доходу від здійснення ліцензованої діяльності у 2015 році».

 

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами і розпорядженнями, оприлюднені на офіційному веб-сайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux