Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку розрахунку суми компенсації втрат ліцензіатів, що здійснюють господарську діяльність з постачання електричної енергії на закріпленій території, від постачання електроенергії населенню, яке розраховується за тарифами, диференційованими за періодами часу
Опубліковано 26 жовтня 2018 року о 16:52



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 27 грудня 2017 року № 1420»

 

На сьогодні надання компенсації втрат ліцензіатам, що здійснюють господарську діяльність з постачання електричної енергії на закріпленій території, від постачання електроенергії населенню, яке розраховується за тарифами, диференційованими за періодами часу, здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27.12.2017 № 1420.

 

Водночас, відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон), для забезпечення повномасштабного функціонування ринку електроенергії необхідне розроблення відповідної нормативної бази.

 

Так, відповідно до Закону на ринку електричної енергії з’являється новий суб’єкт – постачальник універсальних послуг, який на виконання статті 63 Закону постачатиме електричну енергію населенню.

 

Слід зазначити, що відповідно до пункту 13 розділу XVII «Прикінцеві та перехідні положення» ціни, за якими постачальник універсальних послуг здійснює постачання електричної енергії побутовим споживачам, встановлюються Регулятором.

 

З огляду на зазначене було розроблено проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 27 грудня 2017 року № 1420».

 

Порядок розрахунку суми компенсації втрат ліцензіатів від постачання електричної енергії побутовим споживачам (населенню), які розраховуються за тарифами, диференційованими за періодами часу встановлює механізм визначення компенсації втрат (або вилучення додаткового доходу) ліцензіатів, що здійснюють господарську діяльність з постачання електричної енергії на закріпленій території та постачальників універсальних послуг від постачання електричної енергії побутовим споживачам (населенню), які розраховуються за тарифами, диференційованими за періодами часу.

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: vitenko@nerc.gov.ua .

 

Проект регуляторного акта та аналіз впливу рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e98/fcb/61ae98fcbffa3894167669.pdf .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 26.11.2018 у письмовому або електронному вигляді.

 

Зауваження та пропозиції до проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та/або електронному вигляді у форматах doс, docx за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.062017 № 866 .

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

26.10.2018


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux