Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку розрахунку середньої закупівельної ціни на електроенергію ліцензіатами з постачання електроенергії за регульованим тарифом
Опубліковано 31 травня 2017 року о 14:27



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом»

 

Механізм розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом у розрахунковому місяці для розрахунку роздрібних тарифів на електричну енергію визначено Порядком розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом (Порядок), затвердженим постановою НКРЕКП від 19.11.2015 № 2810, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 09.12.2015 за № 1530/27975.

 

Формула розрахунку фактичної середньої закупівельної ціни на електричну енергію, що склалася за місяць, який передував попередньому розрахунковому місяцю, передбачає коригування з урахуванням дотацій та суми коригування платежу ліцензіата з постачання електричної енергії за регульованим тарифом (далі – ПРТ) у зв’язку із застосуванням єдиних роздрібних тарифів.

 

Разом з тим, відповідно до постанови НКРЕКП від 24.04.2017 № 538 «Про ринкове формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім населення, на території України», перехід до ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім населення, на території України, завершено.

 

Крім того, на відкритому засіданні НКРЕКП 27 квітня поточного року було схвалено проект рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку врахування компенсації втрат ліцензіатів з постачання електричної енергії за регульованим тарифом від постачання електричної енергії окремим категоріям споживачів», який визначає механізм компенсації втрат ПРТ від постачання електричної енергії окремим категоріям споживачів та порядок розрахунку сум коригування платежів для ПРТ.

 

Таким чином, Порядок потребує внесення відповідних змін у частині зміни формули розрахунку фактичної середньої закупівельної ціни на електричну енергію, що склалася за місяць, який передував попередньому розрахунковому місяцю.

 

Ураховуючи вищезазначене, розроблено проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом».

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e9a/22d/61ae9a22dd2ff644213857.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Yashchuk@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 03.07.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

31.05.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux