Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку розрахунку роздрібних тарифів на електроенергію, тарифів на розподіл електроенергії (передачу електроенергії місцевими (локальними) електромережами), тарифів на постачання електроенергії за регульованим тарифом
Опубліковано 11 серпня 2017 року о 15:07



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку розрахунку роздрібних тарифів на електричну енергію, тарифів на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами), тарифів на постачання електричної енергії за регульованим тарифом»

 

Механізм розрахунку роздрібних тарифів на електричну енергію для споживачів ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, до яких не застосовано стимулююче регулювання, визначено Порядком розрахунку роздрібних тарифів на електричну енергію, тарифів на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами), тарифів на постачання електричної енергії за регульованим тарифом (Порядок), затвердженим постановою НКРЕКП від 13.04.2017 № 512.

 

У зв’язку зі схваленням проекту постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Положення про порядок подання, визначення та затвердження економічних коефіцієнтів нормативних та прогнозованих технологічних витрат електроенергії», яким на ПРТ, до яких не застосовано стимулююче регулювання, пропонується розповсюдити використання економічного коефіцієнту прогнозованих технологічних витрат електроенергії при розрахунку роздрібних тарифів на електроенергію, Порядок потребує внесення відповідних змін у частині врахування в розрахунку роздрібного тарифу зазначеного коефіцієнту замість економічного коефіцієнту нормативних технологічних витрат електроенергії.

 

Крім того, формула роздрібного тарифу на електричну енергію передбачатиме врахування прогнозованої середньої закупівельної ціни електричної енергії на розрахунковий квартал замість розрахункового місяця.

 

У зв’язку з зазначеним, НКРЕКП було розроблено проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку розрахунку роздрібних тарифів на електричну енергію, тарифів на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами), тарифів на постачання електричної енергії за регульованим тарифом».

 

Додаткові витрати для впровадження запропонованого проекту постанови не потребуються.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e99/c7f/61ae99c7f0f50557005547.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Yashchuk@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 12.09.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

11.08.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux