Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Процедура встановлення тарифів для ліцензіатів з постачання електроенергії та/або з розподілу електроенергії
Опубліковано 17 липня 2017 року о 10:58



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Процедури встановлення тарифів для ліцензіатів з постачання електричної енергії та/або з розподілу електричної енергії»

 

Відповідно до статті 17 Закону України «Про електроенергетику» тарифи на постачання електричної енергії та на розподіл електричної енергії регулюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

На цей час при встановленні тарифів на постачання електричної енергії та/або на розподіл електричної енергії НКРЕКП і ліцензіати керуються вимогами Процедури встановлення або перегляду тарифів для ліцензіатів з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами та з постачання електроенергії за регульованим тарифом, затвердженої постановою НКРЕ від 01.08.2001 № 801 (Процедура), зміни до якої останній раз вносились у 2007 році.

 

Чинна Процедура на момент її прийняття враховувала вимоги законодавства, які були актуальні на той час.

 

Водночас, 26.11.2016 набрав чинності Закон України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» (Закон).

 

Стаття 17 зазначеного Закону визначає функції та повноваження Регулятора.

 

Так, для ефективного виконання завдань державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Регулятор розробляє та затверджує нормативно-правові акти, зокрема, порядки (методики) формування, розрахунку та встановлення державних регульованих цін і тарифів для суб’єктів природних монополій у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

Крім того, статтею 6 Закону України «Про ринок електричної енергії» визначено, що до повноважень Регулятора на ринку електричної енергії належить, зокрема, затвердження методик (порядків) встановлення (формування) тарифів на послуги з розподілу електричної енергії. 

 

При цьому, для виконання зазначеного завдання необхідно розробити відповідну нормативно-правову базу, а саме, прийняти Процедуру встановлення тарифів для ліцензіатів з постачання електричної енергії та/або з розподілу електричної енергії.

 

У зв’язку з цим НКРЕКП розробила проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Процедури встановлення тарифів для ліцензіатів з постачання електричної енергії та/або з розподілу електричної енергії».

 

Проектом постанови враховано законодавчі зміни та визначено процедуру встановлення тарифів на розподіл та постачання електричної енергії, яка регламентує порядок дій та оформлення необхідних документів, зокрема: вимоги до оформлення заяви на встановлення тарифів, перелік документів, які ліцензіат повинен надати разом із заявою на встановлення тарифів, порядок та строки розгляду заяви, та умови, за яких здійснюється встановлення тарифів на розподіл та постачання електричної енергії з урахуванням реалій сьогодення.

 

Одночасно проектом постанови передбачено визнати такою, що втратила чинність, Процедуру.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e99/ddd/61ae99ddd1abd528273129.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Grinchishina@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 18.08.2017 у письмовому та/або електронному вигляді та оформлюються відповідно до вимог абзацу 2 підпункту 3.2 глави 3 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

17.07.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux