Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП взяла участь у конференції USAID/NARUC щодо ключових енергетичних питань регіону Європи та Євразії
Опубліковано 13 грудня 2022 року о 17:09

З 7 по 9 грудня 2022 року у Відні (Австрія) відбулася конференція в рамках спільного Проєкту «Зв’язки для Зростання» (С4G) Агенції з міжнародного розвитку США (USAID), Енергетичної асоціації США (USEA) та Національної асоціації регуляторних комісій США (NARUC), спрямованого на впровадження інструментів підтримки енергетичних регуляторів регіону Європи та Євразії з широкого кола питань.

Конференція об’єднала на одному професійному майданчику представників регуляторів та операторів систем передачі з країн регіону Південно-Східної та Східної Європи і запрошених спікерів з США, Ірландії, Бельгії, Франції та Канади.

Делегація НКРЕКП у складі представників Управління стратегічного розвитку та міжнародної комунікації та Департаменту енергоринку взяла участь у технічних тренінгах та фахових обговореннях з питань оцінки регіональної достатності (адекватності) генеруючих потужностей, підсилення та оптимізації мереж системи передачі, а також заходів з управління попитом.

Представники українського Регулятора поділилися з закордонними колегами досвідом щодо підготовки спільно з оператором системи передачі оцінки достатності та адекватності генеруючих потужностей, а також виступили з презентацією щодо поточного стану запровадження механізмів управління попитом та особливостей забезпечення роботи енергосистеми України в умовах постійного руйнування російським агресором об’єктів енергетичної інфраструктури.

Під час участі в конференції НКРЕКП домовилася активізувати багатосторонню взаємодію з колегами-учасниками, зокрема відновити активну співпрацю з NARUC. Делегація українського Регулятора наголосила на тому, що досвід, отриманий під час цієї війни та спровокованої російськими атаками енергетичної кризи, буде врахований у роботі над відновленням стійкої енергетичної системи, що базуватиметься на принципах ефективного управління попитом, енергоефективної поведінки споживачів та відповідальності всіх учасників ринку.

***

USAID - Агенція з міжнародного розвитку США 

NARUC - Національна асоціація регуляторів енергетики, комунальних та телекомунікаційних послуг США

USEA - Енергетична асоціація США


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux