Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
13 грудня 2022 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 13 грудня 2022 року о 13:30

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 13 грудня 2022 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ЕЛЕКТРИКА УКРАЇНИ»;

2) ТОВ «ЕЛЕКТРО БАЛАНС»;

3) ТОВ «ЕЛЕКТРО ХАБ»;

4) ТОВ «ЕЛС ГРУП»;

5) ТОВ «КАРБОН-ЕНЕРДЖІ»;

6) ТОВ «СМАРТ ЕНЕРГОПОСТАЧ»;

7) ТОВ «ТЕС».

2. Видати ТОВ «САН-ЕНЕРГІЯ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «БЕРЕГИНЯ КОМПАНІ»;

2) ТОВ «ДАЛМЕКС ЕНЕРДЖИ»;

3) ТОВ «ЕНЕРДЖІ ОФ ФЬЮЧЕР»;

4) ТОВ «ЕНЕРДЖІ ФРІДОМ»;

5) ТОВ «РОЙС ТРЕЙД»;

6) ТОВ «ТЕС»;

7) ТОВ «УКРЕНЕРДЖИСІСТЕМС».

4. Зупинити ДЕРЖАВНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «КАЛУСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ-НОВА» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, на підставі заяви ліцензіата строком до 13 червня 2022 року (включно).

5. Унести з 24 грудня 2022 року зміни до постанови НКРЕКП від 22.12.2021 № 2896 «Про зупинення дії ліцензії з виробництва електричної енергії, виданої ПРАТ «ПЕРВУХІНСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД».

6. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 14.06.2022 № 585 «Про зупинення частково дії ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданої ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-ХЕРСОН».

7. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку здійснення процедури сертифікації оператора газосховищ».

8. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ» на 2022 рік».

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 26 квітня 2022 року № 406».

10. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку системи розподілу ПРАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО» на 2023 – 2027 роки».

11. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку системи розподілу ПРАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» на 2023 – 2027 роки».

12. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП про схвалення змін до інвестиційних програм на 2022 рік:

1) КП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКВОДОЕКОТЕХПРОМ»;

2) МКП «ХМЕЛЬНИЦЬКВОДОКАНАЛ».

13. Прийняти постанову НКРЕКП про включення ТОВ «УМАНЬГАЗ ЗБУТ» до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб`єктів ринку природного газу.

14. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УКР ГАЗ РЕСУРС» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

15. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО МАЯК ЛТД» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

16. Застерегти ТОВ «ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО МАЯК ЛТД» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії.

17. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «КИЇВГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 13.12.2022).

18. Накласти штраф на ВАТ «КІРОВОГРАДГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 13.12.2022).

19. Накласти штраф на АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 13.12.2022).

20. Унести зміни до розпорядження НКРЕКП від 16 листопада 2022 року № 100-р «Про усунення порушень ТОВ «ГК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ».

21. Унести зміни до розпорядження НКРЕКП від 09 серпня 2022 року № 24-р «Про усунення порушень ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

22. Провести позапланові невиїзні перевірки ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненнями замовників послуги з приєднання).

23. Провести позапланову невиїзну перевірку АТ «ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО» (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»).

24. Зняти з розгляду питання про проведення позапланової невиїзної перевірки ПРАТ «УКРГІДРОЕНЕРГО» (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»).

25. Провести позапланову невиїзну перевірку ДП «НАЕК ЕНЕРГОАТОМ» (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»).

26. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «ТЕРНОПІЛЬГАЗ».

27. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «ШЕПЕТІВКАГАЗ».

28. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «УМАНЬГАЗ».

29. Збільшити строк проведення планової перевірки КП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКВОДОЕКОТЕХПРОМ».

30. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 01 березня 2022 року № 335 «Про врегулювання деяких питань на строк запровадження (введення) воєнного стану в Україні».

31. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 17 березня 2022 року № 345 «Щодо врахування при проведенні перевірок сум видатків ліцензіатів НКРЕКП, здійснених під час запровадження воєнного стану в Україні».

32. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 28 лютого 2019 року № 282».

33. Унести зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 червня 2019 року № 1247.

34. Прийняти постанову НКРЕКП «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ТОВ «ЕКОТЕПЛОРЕСУРС».

35. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Плану діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на 2023 рік».

36. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до Економічних коефіцієнтів прогнозованих технологічних витрат електроенергії електромережами 1 та 2 класів напруги на 2020 рік» (перенесено з 06.12.2022).

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux