Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Звернення Голови НКРЕКП К.Ущаповського на щорічній конференції CEER
Опубліковано 13 грудня 2022 року о 18:21

13 грудня 2022 року Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський на запрошення Президентки Ради Європейських Регуляторів Енергетики (CEER) пані Анегрет Грьобель виступив з відеозверненням на щорічній конференції CEER у м. Брюссель.



Цьогорічна Конференція була присвячена питанню значного зростання цін на енергоносії та масштабів енергетичної кризи. Захід об’єднав спікерів високого рівня з регуляторів енергетики CEER та ACER, Генерального Директорату з питань енергетики Європейської Комісії, галузевих асоціацій та споживачів.

Відкриваючи першу сесію конференції «Надзвичайні заходи – як впоратися з високими цінами на енергоносії», Костянтин Ущаповський зазначив: «Корінь цієї кризи нам всім відомий – це безпрецедентна війна Росії не тільки проти України, а і проти всієї Європи».




«Ми розуміємо занепокоєння Європи щодо енергетичної кризи, але буду відвертим, мені важко говорити про ціни на енергоносії, коли моя країна платить таку високу ціну. Мільйони наших громадян залишаються в темряві та холоді, без води, опалення, електрики», - зазначив він.

Костянтин Ущаповський подякував країнам, які допомагають у відновленні енергетичного сектору України та закликав продовжувати підтримку: «Половина нашої енергосистеми зруйнована, і роботи по її відновленню ще багато. Адже руйнуючи українську енергетику, Росія завдає удару не лише нам, а і енергетичній безпеці всієї Європи».



У своїй промові Голова НКРЕКП зазначив, що Україна завжди була надійним партнером Європи і може вкотре їй допомогти: "Після нашої перемоги та відновлення енергетичного сектору, Україна здатна буде замістити російські енергоносії. Ми зможемо експортувати в ЄС сотні мегават чистої електроенергії та мільйони кілограм зеленого водню. Завдяки синхронізації з Європейською енергосистемою ми могли б допомогти вам впоратися з різкими стрибками цін, але просимо підтримати наш енергетичний сектор саме зараз».

На завершення К. Ущаповський наголосив, що ця війна – це проблема всієї Європи та закликав європейську спільноту сконцентрувати свої зусилля на послабленні російського агресора.

Довідково: Рада європейських енергетичних регуляторів – європейська асоціація незалежних регуляторів в сфері енергетики, із штаб-квартирою у Брюсселі, яка працює над просуванням ефективної регуляторної практики та розвитком конкурентних ринків електричної енергії та природного газу у Європейському Союзі та за його межами. Наразі CEER включає 39 органів регулювання енергетики (30 – повноправних членів та 9 – спостерігачів).


Відеозвернення Голови НКРЕКП К.Ущаповського на щорічній конференції CEER 

13 грудня 2022 року, м. Брюссель




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux