Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За результатами перевірок ОСР: ситуація з дотриманням графіків відключень покращилась
Опубліковано 08 лютого 2023 року о 13:18

Регулятор продовжує розглядати численні звернення споживачів щодо нерівномірного відключення від електропостачання з боку операторів систем розподілу (ОСР), а також щодо неналежного інформування ними про перерви в електропостачанні.

Так, НКРЕКП разом з Міненерго та Держенергонаглядом проводять з ОСР відповідну роботу. Зокрема, Комісія здійснює державний контроль за дотриманням ОСР законодавства у сфері енергетики та ліцензійних умов, в тому числі шляхом проведення позапланових виїзних перевірок.

Починаючи з листопада минулого року Регулятор розглянув понад 3,6 тисяч таких звернень та скарг споживачів з усіх регіонів країни, де застосовуються графіки відключень від електропостачання.

Станом на початок лютого 2023 року НКРЕКП на своїх засіданнях прийняла рішення щодо проведення 49 позапланових виїзних перевірок 14 ОСР на підставі 172 звернень споживачів.

Результати чотирьох хвиль перевірок свідчать про позитивну динаміку виконання ОСР вимог чинного законодавства щодо дотримання графіків відключень та належного інформування про перерви в електропостачанні. Більшістю ліцензіатів публікуються коректні та зрозумілі для споживачів графіки, в них зазначається початок та кінець відключень.

Таким чином ОСР зробили висновки, врахували вимоги Регулятора та чинного законодавства, відтак спостерігається тенденція до впорядкування з боку ОСР питання дотримання графіків відключення. Також суттєво покращилось інформування споживачів. Крім того, є декілька ОСР, в яких за результатами перевірок не виявлено недоліків, зокрема це ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» та АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО».

Регулятор тримає це питання на контролі та перебуває в діалозі з усіма зацікавленими сторонами. Так, з метою напрацювання спільних підходів до врегулювання питання справедливого розподілу електропостачання НКРЕКП 3 лютого 2023 року провела нараду з операторами систем розподілу за участі представників Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, Міністерства енергетики України, Державної інспекції енергетичного нагляду України та оператора системи передачі компанії ПрАТ «НЕК УКРЕНЕРГО».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux