Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В НКРЕКП відбувся семінар з питань удосконалення діяльності з управління ризиками
Опубліковано 14 березня 2023 року о 17:07

14 березня 2023 року НКРЕКП провела семінар з удосконалення діяльності з управління ризиками в установі.

У заході взяли участь відповідальні співробітники всіх структурних підрозділів Комісії, а також представники відділу внутрішнього аудиту Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які поділились своїм досвідом зі здійснення внутрішнього контролю.

Учасники заходу обговорили необхідність підвищення рівня обізнаності та сприйняття переваг ефективного управління ризиками, запровадження адміністративних регламентів як основи ефективного виконання установою своїх функцій, розглянули результати аналізу інформації щодо виконання Плану з реалізації заходів контролю та моніторингу впровадження їх результатів в НКРЕКП на 2022 рік.

«Діяльність з управління ризиками має важливе значення для досягнення мети та цілей діяльності будь якої державної установи. І НКРЕКП тут не є виключенням. Ми розпочали роботу з управління ризиками та вже маємо певні результати. Ця діяльність, без сумніву, сприятиме більш ефективному досягненню цілей, мети та завдань Регулятора», - наголосив Керівник апарату НКРЕКП Олег Кострикін під час вступного слова.


***

В процесі здійснення своєї діяльності кожна установа стикається з низкою ризиків, які можуть впливати на досягнення результатів відповідно до встановленої мети, завдань, планів, цілей і вимог до її діяльності, дотримуючись законності та ефективності використання бюджетних коштів.

Зважаючи на це, виникає необхідність у вмінні здійснювати управління ризиками. Діяльність з управління ризиками допомагає приймати управлінські рішення з урахуванням невизначеностей та можливостей настання майбутніх подій чи обставин (прогнозних чи непередбачуваних) та їх вплив на досягнення мети, завдань, встановлених цілей діяльності.

Ця діяльність має бути складовою щоденного, постійного процесу прийняття управлінських рішень, тобто бути частиною культури, інструментарію управління установою, інтегрованої у кожен виконуваний в ній процес. Тому систематичне виявлення ризиків - недоліків, «розривів» та нестабільностей дозволить попередити або пом’якшити їх можливий негативний вплив на діяльність установи в цілому.






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux