Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Костянтин Ущаповський та Олександр Формагей під час тренінгу CEER обговорили нові виклики, пов’язані з впровадженням Пакету чистої енергії для всіх європейців
Опубліковано 14 березня 2023 року о 17:41

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський та член Комісії Олександр Формагей взяли участь у дводенному тренінгу Ради Європейських Регуляторів Енергетики (CEER). Захід, що відбувся 13-14 березня 2023 рокув Брюсселі, Бельгія, був організований за підтримки Програми Європейського Союзу «EU4Energy» і зосереджувався на сприянні переходу до чистої енергії в країнах Східного партнерства.

Під час заходу представники енергетичних регуляторів та відповідних міністерств обговорили нові виклики, пов’язані з впровадженням Пакету чистої енергії для всіх європейців. Учасники також обмінялись думками щодо шляхів прискорення співпраці в регіоні, зокрема, стосовно сприяння наближенню національного законодавства країн Східного партнерства до вимог Європейського Союзу.

Очільник НКРЕКП Костянтин Ущаповський розказав учасникам про стан імплементації європейського законодавства та виклики, з якими стикається наразі енергетичний сектор України.

«Незважаючи на труднощі, Україна не тільки продовжує європейську інтеграцію у сфері енергетики, але й пришвидшує її», - зазначив він.

У своїй промові Голова українського Регулятора також зосередився на питаннях «зеленого» курсу України і заявив, що реалізація цілей Європейського зеленого курсу залишається пріоритетом в енергетичній галузі країни, і післявоєнне відновлення України буде базуватись саме на «чистій» енергії.



Довідково:

Рада європейських регуляторів енергетики (CEER) – європейська асоціація незалежних регуляторів в сфері енергетики із штаб-квартирою у Брюсселі, яка працює над просуванням ефективної регуляторної практики та розвитком конкурентних ринків електричної енергії та природного газу у Європейському Союзі та за його межами.

Участь у таких міжнародних заходах дозволяє національним регуляторам енергетики отримувати нові знання та досвід у впровадженні європейських норм та стандартів, що сприяє підвищенню якості регулювання та забезпечує стабільний розвиток енергетичного сектору країни. Крім того, такі заходи є важливим інструментом співпраці міжнародних та національних організацій в енергетичній галузі та сприяють налагодженню діалогу між учасниками.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux