Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сьогодні набрав чинність порядок відшкодування збитків внаслідок порушення Правил надання населенню послуг з газопостачання
Опубліковано 03 лютого 2015 року о 15:32



Порядок відшкодування збитків, завданих газопостачальному або газорозподільному підприємству внаслідок порушення споживачем природного газу Правил надання населенню послуг з газопостачання, а також споживачеві природного газу внаслідок порушення газопостачальним або газорозподільним підприємством Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 28.10.2014 № 184, сьогодні офіційно оприлюднений в «Офіційному віснику України» за № 7, ст. 173.

 

Згаданий Порядок набрав чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Порядок встановлює механізм відшкодування збитків, завданих газопостачальному або газорозподільному підприємству внаслідок порушення споживачем природного газу Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.1999 № 2246, а також споживачеві природного газу внаслідок порушення газопостачальним або газорозподільним підприємством Правил.

 

Дія цього Порядку поширюється на газопостачальні, газорозподільні підприємства та побутових споживачів газу (населення).

 

Цей Порядок застосовується газопостачальним/газорозподільним підприємством у разі виявлення у споживача одного чи декількох порушень Правил з відповідного переліку порушень та за умови оформлення акта-претензії.

 

У разі порушення газопостачальним/газорозподільним підприємством вимог Правил та Договору про надання населенню послуг з газопостачання споживач подає газопостачальному/газорозподільному підприємству претензію, складену в довільній формі. У разі неприбуття представників газопостачального/газорозподільного підприємства протягом двох робочих днів у містах або п’яти календарних днів у сільській місцевості або в разі відмови від складення відповідного акта претензія вважається обґрунтованою, якщо її підписали не менше ніж три особи або споживач і представник житлово-експлуатаційної організації/ органу місцевого самоврядування/ балансоутримувач/ управитель будинку/ виборна особа будинкового, вуличного, квартального чи іншого органу самоорганізації населення.

 

Постанова № 184 зареєстрована у Міністерстві юстиції України 12.01.2015 за № 8/26453.

 

При цьому постановою НКРЕКП від 28.10.2014 № 185 визнаються такими, що втратили чинність, Порядок відшкодування збитків, завданих газопостачальному або газорозподільному підприємству внаслідок порушення споживачем природного газу Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджений постановою НКРЕ від 29.05.2003475 (із змінами), та Порядок відшкодування збитків, завданих споживачеві природного газу внаслідок порушення газопостачальним або газорозподільним підприємством Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджений постановою НКРЕ від 29.05.2003476 (із змінами).

 

Також варто зазначити, що постанови № 184 та 185 оприлюднені на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua і розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство», а також будуть оприлюднені в офіційному друкованому ЗМІ Комісії – «Інформаційному бюлетені НКРЕ».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux