Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Комісія провела засідання робочих груп з представниками електророзподільних та електропостачальних компаній та експертами галузі енергетики
Опубліковано 03 лютого 2015 року о 10:16



У п’ятницю 30 січня відбулися перші засідання робочих груп під головуванням члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Юлії Ковалів за участю представників електророзподільних і електропостачальних компаній та експертів галузі енергетики.

 

Під час засідання робочої групи «Вдосконалення методології стимулюючого тарифоутворення для електророзподільних та електропостачальних компаній» було обговорено стан діючої нормативної бази для забезпечення впровадження стимулюючого регулювання для електророзподільних і електропостачальних компаній.

 

За результатами засідання було запропоновано учасникам робочої групи надати пропозиції щодо необхідних змін в діючу методологію стимулюючого тарифоутворення з урахуванням найкращого європейського досвіду із застосуванням стимулюючого регулювання.

 

«Більшість країн світу, і зокрема країни Європейського Союзу, перейшли від витратних методів регулювання до стимулюючих, за яких зростає зацікавленість компаній до залучення інвестицій, скорочення неефективних витрат та якісного постачання електроенергії» - зауважила Юлія Ковалів.

 

На засідання робочої групи «Запровадження двоставкового тарифу для споживачів електричної енергії» були обговорені можливі варіанти застосування двоставкових тарифів в електроенергетиці, а саме плата за потужність та плата за спожиту електроенергію.


За результатами засідання була визначена необхідність аналізу діючих в інших країнах тарифних методологій із застосуванням двоставкових тарифів для споживачів.

 

«В подальшому передбачається, що засідання робочих груп будуть проводитися регулярно» - підсумувала Юлія Ковалів.

 

Інформаційна довідка:

 

На даний час тарифне регулювання природних монополій в енергетиці здійснюється з використанням витратних методів, за яких компанії не мають дієвих стимулів до оптимізації витрат.

 

 

Нова тарифна методологія із застосуванням стимулюючого регулювання, передбачає встановлення для електророзподільних підприємств норми прибутку на інвестований капітал.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux