Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сьогодні набрали чинності нові ліцензійні умови з постачання природного газу за регульованим тарифом
Опубліковано 03 квітня 2015 року о 10:28



Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом, затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 12.01.2015 № 9, сьогодні офіційно оприлюднені в «Офіційному віснику України» за № 24, ст. 690.

 

Ліцензійні умови набрали чинності з дня їх офіційного опублікування.

 

Ці Ліцензійні умови приведені до вимог Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу", зокрема, в частині розмежування таких видів діяльності як постачання та розподіл природного газу.

 

Ліцензійні умови є обов'язковими для суб'єктів господарювання незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, які провадять або мають намір провадити господарську діяльність з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом.

 

Провадження ліцензіатом господарської діяльності з постачання природного газу за регульованим тарифом можливе при виконанні таких умов:

 

- наявності у ліцензіата абонентської бази споживачів природного газу, погодженої в порядку, встановленому НКРЕКП, з газорозподільним підприємством, газові мережі якого використовуються для надання послуги з постачання природного газу споживачам (субспоживачам) ліцензіата або з газотранспортним підприємством, газові мережі якого використовуються для постачання природного газу споживачам (субспоживачам), приєднаним до магістральних мереж;

 

- провадження ліцензованої діяльності в обсязі, що забезпечує економічну доцільність такої діяльності з метою досягнення найнижчої вартості послуги з газопостачання для споживачів.

 

Ліцензіат не має права:

 

- провадити господарську діяльність з постачання природного газу за нерегульованим тарифом для споживачів, для яких ліцензіат або його споріднені підприємства в установленому порядку визначені гарантованими постачальниками;

 

- порушувати встановлені статтею 16 Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу" вимоги щодо відокремлення функцій транспортування, розподілу та постачання природного газу.

 

Постанова № 9 зареєстрована у Міністерстві юстиції України 16.03.2015 за № 289/26734.

 

При цьому постановою від 12.01.2015 № 8 визнано такими, що втратили чинність попередні ліцензійні умови, затверджені постановою НКРЕ від 13.01.2010 № 11.

 

Також варто зазначити, що постанови № 8 і 9 оприлюднені на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua і розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство», а також будуть оприлюднені в офіційному друкованому ЗМІ Комісії – «Інформаційному бюлетені НКРЕКП». 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux