Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Секретаріат Енергетичного Співтовариства опублікував схвальний звіт про діяльність НКРЕКП у 2018 році
Опубліковано 21 травня 2019 року о 11:52



21 травня 2019 року, м. Київ – Секретаріат Енергетичного Співтовариства опублікував схвальний звіт про діяльність НКРЕКП у 2018 році, який доступний за посиланням: https://www.bit.ly/2Qg8oLB.

 

«Ми маємо чітку стратегію як закріпити цей результат у 2019 році. Головний акцент – це баланс інтересів виробника та споживача. Сприятиме цьому політична незалежність Регулятора», - прокоментувала Голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

 

Попередній огляд, проведений Секретаріатом і опублікований в березні 2018 р., сприяв підвищенню ефективності роботи НКРЕКП та мав значний суспільний резонанс.

 

Нагадаємо, в травні 2019 р. відзначається річниця призначення нового складу Регулятора, який вперше в історії був обраний за конкурентною процедурою на шестирічний період, як передбаченою Законом про НКРЕКП.


Довідково:


Секретаріат Енергетичного Співтовариства - міжнародна організація, що включає в себе країни ЄС. Мета — розширення енергетичного ринку Євросоюзу на країни Південно-Східної Європи. Країни-члени беруть на себе зобов'язання в області енергетики, згідно з якими створюють нормативно-правову базу відповідно до Acquis communautaire ЄС та лібералізують свої енергетичні ринки.


1 лютого 2011 року Україна набула статусу Договірної Сторони в Енергетичному Співтоваристві Південно-Східної Європи. Протокол про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства було підписано 24 вересня 2010 року в місті Скоп’є (Македонія) і ратифіковано Законом України «Про ратифікацію Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства» від 15.12.2010 № 2787-VI.


Приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства сприяє встановленню довгострокової фінансової стабільності енергетичного сектора та поліпшенню інвестиційного клімату в Україні, стимулюватиме регіональну інтеграцію та торгівлю, допомагатиме вирішенню проблем боротьби зі змінами клімату та запровадженню енергозберігаючих технологій. У рамках членства в Енергетичному Співтоваристві Україна буде продовжувати підвищувати ефективність функціонування внутрішніх енергетичних ринків, шляхом імплементації відповідного законодавства ЄС.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux