Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Кодексу комерційного обліку електричної енергії
Опубліковано 20 травня 2019 року о 17:46



 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення Змін до Кодексу комерційного обліку електричної енергії»

 

Відповідно до положень пункту 2 статті 2 Закону України «Про ринок електричної енергії» основні умови діяльності учасників ринку електричної енергії та взаємовідносин між ними визначаються нормативно-правовими актами, зокрема, Кодексом комерційного обліку, який затверджується Регулятором.

 

Відповідно до положень частини третьої статті 6 Закону, до повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на ринку електричної енергії належать, в тому числі, затвердження Кодексу комерційного обліку електричної енергії та інших нормативно-правових актів та нормативних документів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

 

На виконання вимог зазначеного Закону, у зв’язку із необхідністю врегулювання взаємовідносин між учасниками на ринку електричної енергії в частині здійснення комерційного обліку, НКРЕКП 14 березня 2018 року постановою № 311 було затверджено Кодекс комерційного обліку електричної енергії (Кодекс).

 

Разом з тим, у зв'язку з необхідністю удосконалення норм Кодексу, у тому числі врахування зауважень та пропозицій Антимонопольного комітету України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а також звернень учасників ринку електричної енергії, НКРЕКП розроблено проект постанови «Про внесення Змін до Кодексу комерційного обліку електричної енергії».

 

Прийняття зазначеного проекту постанови дозволить детально врегулювати питання пов’язані із:

- узгодженням норм Кодексу із Правилами улаштування електроустановок;

- використанням вимірювального обладнання введеним в експлуатацію до прийняття Кодексу;

- введення додаткових норм, що стосуються обліку на роздрібному ринку електричної енергії;

- удосконалення норм, що стосуються інформаційного обміну на ринку електричної енергії;

- введенням в дію документів як додатків до Кодексу, необхідність розроблення яких передбачена цим Кодексом;

- внесенням змін до існуючих норм, з метою уточнення прав та обов’язків учасників ринку електричної енергії.

 

Метою прийняття проекту постанови є покращення взаємовідносин учасників ринку електричної енергії при здійсненні комерційного обліку електричної енергії.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e98/99e/61ae9899e0430437791209.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: kyrpenko@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 20 червня 2019 року у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Зауваження та пропозиції до проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та/або електронному вигляді у форматах doс, docx за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

20.05.2019

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux