Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Роз’яснення щодо вимог Порядку зарахування коштів на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами
Опубліковано 21 травня 2015 року о 08:50



Постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2013 № 750 затверджений Порядок зарахування коштів на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами, використання зазначених коштів і здійснення контролю за їх витрачанням у сфері теплопостачання (далі – Порядок).

 

З метою недопущення помилок зроблених підприємствами теплопостачання у 2014 році, а також аналізуючи стан перерахунку коштів на спеціальний рахунок та запитання, що виникають у ліцензіатів НКРЕКП надає наступні роз’яснення стосовно вимог Порядку.

 

Відповідно до вимог пункту 3 Порядку у місячний строк з дня набрання чинності цим Порядком ліцензіати відкривають спеціальні рахунки в уповноважених банках, які обслуговують такі рахунки.

Суб’єкти господарювання, які в установленому законодавством порядку отримали відповідну ліцензію після набрання чинності цим Порядком, відкривають в уповноваженому банку спеціальний рахунок у місячний строк з дня отримання ліцензії.

 

Враховуючи зазначене ліцензіати повинні забезпечити відкриття поточних рахунків із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами.

 

Питання розрахунку та перерахування коштів на спеціальні рахунки визначені пунктом 6 Порядку та пунктом 1.4 Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.12.2012 № 630 та постановою Комісії від 14.12.2012 № 381, який  зареєстрований в Міністерстві юстиції України 11.01.2013 за № 97/22629 (далі – Порядок розроблення ІП).

 

Відповідно до зазначених положень, перерахування коштів на спеціальні рахунки здійснюється з моменту врахування в тарифах на теплову енергію коштів для виконання інвестиційних програм. При цьому підприємство самостійно здійснює розрахунок коштів для їх перерахування на спецрахунок для своєчасного забезпечення виконання заходів інвестиційної програми відповідно до графіку здійснення заходів та використання коштів, що зазначаються у додатках 4-5 до Порядку розроблення ІП.

 

 

Таким чином, перерахування коштів на спецрахунок для виконання інвестиційних програм, а саме амортизаційні відрахування та виробничі інвестиції з прибутку, передбачені у структурі тарифів, здійснюється незалежно від наявності схваленої інвестиційної програми, витрачати, лише відповідно до графіку здійснення заходів та використання коштів, що зазначаються у додатках 4-5 до Порядку розроблення ІП.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux