Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Про розроблення НКРЕКП підходів (рекомендацій) для визначення сум надлишково отриманого або недоотриманого доходу від здійснення ліцензованої діяльності з розподілу електричної енергії
Опубліковано 23 вересня 2019 року о 16:28



Відповідно до законів України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» і «Про ринок електричної енергії» та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 27 грудня 2017 року № 1470, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП, Регулятор), здійснює державне регулювання діяльності ліцензіатів з розподілу електричної енергії, зокрема шляхом встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії та схвалення інвестиційних програм, а також здійснює контроль за їх дотриманням.

 

З 1 січня 2019 року відбувся перший етап впровадження нового ринку електричної енергії. Зокрема, на виконання Закону України «Про ринок електричної енергії» здійснено заходи із забезпечення відокремлення діяльності з постачання від діяльності з розподілу електричної енергії.

 

У зв’язку з цим, з метою надання рекомендацій територіальним органам НКРЕКП під час проведення планових перевірок ліцензіатів з розподілу електричної енергії, Регулятором розроблено уніфіковані підходи щодо визначення сум надлишково отриманого або недоотриманого доходу від здійснення ліцензованої діяльності з розподілу електричної енергії за 2019 рік.

 

Зазначені підходи ураховують реальні показники та об’єктивні чинники при визначенні сум надлишково отриманого або недоотриманого доходу від здійснення ліцензованої діяльності з розподілу електричної енергії у 2019 році.

 

Розроблені підходи щодо визначення сум надлишково отриманого або недоотриманого доходу від здійснення ліцензованої діяльності з розподілу електричної енергії плануються до затвердження на засіданні НКРЕКП.

 

Для ознайомлення з розробленими підходами щодо визначення сум надлишково отриманого або недоотриманого доходу від здійснення ліцензованої діяльності з розподілу електричної енергії звертатися на e-mail: Kirilenko@nerc.gov.ua .


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux