Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» в частині врегулювання окремих питань проведення спільних аукціонів з розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів
Опубліковано 17 квітня 2023 року о 18:32

Повідомлення про оприлюднення проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» в частині врегулювання окремих питань проведення спільних аукціонів з розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів»

1. Розробник:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

2. Стислий виклад змісту проєкту:

Зміни до Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – проєкт Закону, проєкт акта) розроблено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на виконання пункту 111 Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.03.2023 № 221-р та пункту 175 Плану законопроєктної роботи на 2023 рік, затвердженого постановою Верховної Ради України від 07.02.2023 № 2910-ІХ.

Метою прийняття проєкту акта є забезпечення своєчасної підготовки нормативного підґрунтя для забезпечення проведення міждержавних комерційних обмінів електричною енергією в рамках синхронізації ОЕС України з енергосистемою континентальної Європи та запровадження процедури спільного проведення розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів відповідно до законодавства Енергетичного Співтовариства та ЄС, зокрема Регламенту 2016/1719 про встановлення настанов щодо форвардного розподілу пропускної спроможності.

Проєктом акта пропонується внести зміни до Закону України «Про ринок електричної енергії».

3. Спосіб оприлюднення проєкту регуляторного акта:

Проєкт Закону, порівняльну таблицю та аналіз регуляторного впливу розміщено на офіційному вебсайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в мережі Інтернет.

4. Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань:

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом місяця з дати оприлюднення до 17 травня 2023 року (включно) в паперовому та електронному вигляді.

5. Зауваження та пропозиції направляти на адресу:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: 03057, м. Київ, вул. Сім’ї Бродських, 19; е-mail: plakhuta@nerc.gov.ua та box@nerc.gov.ua.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux