Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, - затвердження Змін до Кодексу системи передачі
Опубліковано 11 квітня 2024 року о 13:57

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 


ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу системи передачі»

(щодо уточнення положень КСП, пов’язаних з впровадженням ІТС механізму)


З метою забезпечення інтеграції енергетичного ринку України до європейського енергетичного ринку, участі Оператора системи передачі України (далі – НЕК «УКРЕНЕРГО», ОСП, Товариство) в багатосторонній угоді про компенсацію між операторами систем передачі – (Договір ІТС), НКРЕКП було проведено роботу з транспозиції та імплементації положень законодавства ЄС шляхом розроблення відповідних змін до нормативної бази Регулятора, в тому числі до Кодексу системи передачі, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 309 (далі – КСП), якими, зокрема було передбачено впровадження норм для забезпечення участі ОСП у ІТС механізмі.

На сьогодні, враховуючи зазначені зміни та з метою забезпечення інтеграції енергетичного ринку України до європейського енергетичного ринку НЕК «УКРЕНЕРГО» здійснює роботу щодо вчасного виконання заходів, передбачених дорожньою картою, відповідно до якої їх виконання має завершитись зокрема приєднанням НЕК «УКРЕНЕРГО» до Договору ІТС.

З метою актуалізації положень КСП, пов’язаних з впровадженням ІТС механізму НКРЕКП було розроблено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу системи передачі» (далі – Проєкт рішення).

Очікуваним результатом прийняття Проєкту рішення, в рамках синхронізації енергетичної системи України з енергосистемою континентальної Європи, має стати уточнення положень КСП, пов’язаних з впровадженням ІТС механізму та дотримання ОСП та Користувачами діючого законодавства в частині виконання вимог статті 81 Закону України «Про ринок електричної енергії» щодо здійснення операцій з оптовими енергетичними продуктами.

Проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП.

Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 26.04.2024 (включно).


Зауваження та пропозиції до Проєкту рішення НКРЕКП, подаються у письмовому та електронному вигляді у форматах doc (docx) та PDF (надіслати обов’язково у форматі Word) за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адреси: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Сім’ї Бродських, 19 та e-mail: malytska@nerc.gov.ua, Horokhova@nerc.gov.ua, box@nerc.gov.ua. Контактні особи: Малицька Олена Володимирівна, Горохова Ірина Костянтинівна, тел. (044) 204-48-88.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux