Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем
Опубліковано 06 липня 2022 року о 09:30

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ


ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем»

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оприлюднює проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем», що має ознаки регуляторного акта (проєкт постанови).

Метою прийняття проєкту постанови є удосконалення положень нормативно-правових актів, які регулюють відносини на ринку природного газу, а саме Кодексу газотранспортної системи, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015 № 2493, Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015 № 2494, у частині зменшення вимоги до молярної частки вмісту кисню у природному газі до 0,2 мол. % для доступу біогазу до газотранспортної системи, та до 1,0 мол. % для доступу біогазу до газорозподільних систем.

При цьому, визначені в Кодексі ГТС та Кодексі ГРМ вимоги до природного газу будуть застосовуватися лише у частині, що не суперечить вимогам, визначеним у технічному регламенті природного газу.

Запропоновані проєктом постанови зміни до Кодексу ГТС та Кодексу ГРМ направлені на стимулювання розвитку ринку біометану в Україні та розширення можливостей для доступу біогазу до газотранспортної та газорозподільних систем, що як наслідок призведе до посилення енергетичної незалежності України.

Проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП.

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, слід надсилати у письмовому та електронному вигляді у форматах doc, docx за формою згідно з додатком 1 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30 червня 2017 року № 866, на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: prishchenko@nerc.gov.ua .

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань та інших заінтересованих осіб приймаються до 15 липня 2022 року включно, у письмовому та електронному вигляді.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux