Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміна до Порядку визначення регуляторної бази активів суб’єктів природних монополій у сфері електроенергетики
Опубліковано 12 червня 2023 року о 15:10

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ


ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку визначення регуляторної бази активів суб’єктів природних монополій у сфері електроенергетики»

На засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що проводилося у формі відкритого слухання 09.06.2023, схвалено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку визначення регуляторної бази активів суб’єктів природних монополій у сфері електроенергетики».

Порядок визначення регуляторної бази активів суб’єктів природних монополій у сфері електроенергетики, затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 11.07.2013 № 899 (далі – Порядок 899), установлює механізм визначення ліцензіатами регуляторної бази активів, груп активів, що входять до складу регуляторної бази активів ліцензіатів, строки їх корисного використання та метод їх обліку для розрахунку необхідного доходу від провадження діяльності з розподілу електричної енергії.

При цьому пунктами 2.3, 2.4 та 2.7 розділу II Порядку 899 визначено обмеження щодо включення активів до регуляторної бази активів, яка була створена на дату переходу до стимулюючого регулювання.

Згідно з пунктом 2.7 розділу ІІ Порядку 899 до складу регуляторної бази активів, яка була створена на дату переходу до стимулюючого регулювання, не включаються:

  • частина активів, що перевищують встановлені обмеження, – будівлі адміністративного призначення площею понад 10 м2 на 1 працюючого в ній за штатним розписом;
  • легкові автомобілі балансовою первісною вартістю понад 500 тис. грн за одиницю (без урахування податку на додану вартість) та легкові автомобілі, кількість яких перевищує 3 на 100 працівників.

З метою уникнення подвійного тлумачення норм Порядку 899, пропонується уточнити редакцію пункту 2.7 (без зміни змісту вимог цього пункту), а саме передбачити, що до складу регуляторної бази активів, яка була створена на дату переходу до стимулюючого регулювання, не включаються:

  • частина активів, що перевищують встановлені обмеження, – частина будівлі адміністративного призначення площею понад 10 м2 на 1 працівника в ній за загальним штатним розписом на дату переходу до стимулюючого регулювання;
  • активи, для яких встановлені обмеження, – легкові автомобілі балансовою первісною вартістю понад 500 тис. грн за одиницю (без урахування податку на додану вартість) та легкові автомобілі, кількість яких перевищує 3 на 100 працівників за загальним штатним розписом на дату переходу до стимулюючого регулювання.

З огляду на зазначене, НКРЕКП розроблено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку визначення регуляторної бази активів суб’єктів природних монополій у сфері електроенергетики».

Проєкт постанови, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП в мережі Інтернет.

Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 26.06.2023 (включно) у письмовому та електронному вигляді.

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та електронному вигляді у форматах doc (docx) та PDF за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866, які слід надсилати на адреси: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Сім’ї Бродських, 19; e-mail: Horokhova@nerc.gov.ua. Контактна особа: Кириленко Ірина Павлівна, тел. (044) 204-48-88.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux