Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект регуляторного акта – зміни до параметрів регулювання, що мають довгостроковий строк дії, для цілей стимулюючого регулювання
Опубліковано 29 червня 2016 року о 11:42



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту регуляторного акта – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 23 липня 2013 року № 1009»

 

Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами – членами, з іншої сторони передбачено виконання зобов’язань встановлених Договором про заснування Європейського Співтовариства в частині впровадження Директиви 2009/72/ЄС в частині запровадження принципів стимулювання при реалізації тарифної політики.

 

На сьогодні актуальною проблемою в енергопостачанні залишається забезпечення залучення інвестицій. Так, залучення інвестицій у сфері електроенергетики надасть стимули суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють діяльність у відповідних сферах, для ефективної роботи та надання якісних послуг споживачам, а також збільшення інвестиційної привабливості енергопостачальних компаній для потенційних інвесторів.

 

У зв’язку з цим, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП), здійснює заходи для переходу енергопостачальних компаній на стимулююче тарифоутворення. Так, протягом останніх місяців Комісією спільно з суб’єктами оціночної діяльності та енергопостачальними компаніями проведено ряд нарад стосовно визначення актуальної на сьогодні розрахункової норми прибутку. При цьому, представники суб’єктів оціночної діяльності зазначили, що за результатами розрахунків, що виконані представниками провідної четвірки оцінщиків спільно з Мінекономрозвитку України, реальна норма доходу на активи компаній, що здійснюють діяльність у сфері передачі та розподілу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами, знаходиться в діапазоні 18 – 20 %. Також слід зазначити, що наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 21.04.2016 № 729 затверджено граничний рівень регуляторної норми доходу у сфері передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами та у сфері постачання електричної енергії за регульованим тарифом на перший регуляторний період на рівні 19,11%.

 

У зв’язку із зазначеним, НКРЕКП розробила проект постанови «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 23 липня 2013 року № 1009», якою пропонується збільшити регуляторну норму доходу на регуляторну базу активів, яка створена на дату переходу до стимулюючого регулювання та регуляторна норма доходу на регуляторну базу активів, яка створена після переходу на стимулююче регулювання до рівня граничної норми доходності, затвердженої Мінекономрозвитку.

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адреси:

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Svystun@nerc.gov.ua;

 

Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11; e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Проект регуляторного акта, аналіз регуляторного впливу та порівняльна таблиця оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua в мережі Інтернет. Заархівований файл pr_143.zip скачати тут.

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 04.08.2016 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

29.06.2016


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux