Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку формування цін на універсальні послуги
Опубліковано 22 грудня 2018 року о 16:09



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку формування цін на універсальні послуги»

 

Відповідно до змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» уточнено визначення терміну «побутовий споживач», а саме, побутовий споживач - індивідуальний побутовий споживач (фізична особа, яка використовує електричну енергію для забезпечення власних побутових потреб, що не включають професійну та/або господарську діяльність) або колективний побутовий споживач (юридична особа, створена шляхом об'єднання фізичних осіб - побутових споживачів, яка розраховується за електричну енергію за показами загального розрахункового засобу обліку в обсязі електричної енергії, спожитої для забезпечення власних побутових потреб таких фізичних осіб, що не включають професійну та/або господарську діяльність). Крім цього розширено коло споживачів, які можуть скористатися послугою постачання електричної енергії на умовах універсальної послуги. До малих непобутових споживачів віднесено непобутових споживачів з договірною потужністю до 50 кВт. Також, на перехідний період - з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2020 року передбачена можливість постачання електричної енергії на умовах універсальної послуги додатково бюджетним установам незалежно від договірної потужності та споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт.

 

В зв’язку з цим, виникає необхідність внесення змін до Порядку формування цін на універсальні послуги, затвердженого постановою НКРЕКП від 05 жовтня 2018 року № 1177.

 

З огляду на зазначене, НКРЕКП було розроблено проект рішення, що має ознаки регуляторного акта, - постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування цін на універсальні послуги». Порядок формування цін на універсальні послуги визначає механізм формування цін на електричну енергію для побутових та малих непобутових споживачів в рамках надання універсальних послуг згідно із внесеними змінами до Закону України «Про ринок електричної енергії».

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e98/e47/61ae98e47ccda995054334.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Bilenko@nerc.gov.ua (надіслати обов’язково  у форматі Word та у форматі PDF).

 

Зауваження і пропозиції від фізичних, юридичних осіб, їх об’єднань та інших заінтересованих осіб приймаються до 23 січня 2019 року у письмовому та електронному вигляді.

 

Зауваження та пропозиції до проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та/або електронному вигляді у форматах doс, docx за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.062017 № 866 .

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

22.12.2018


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux