Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – зміни до Порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж
Опубліковано 10 лютого 2017 року о 11:09



 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 21 листопада 2013 року № 1467»

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» частину шосту статті 172 Закону України «Про електроенергетику», якою було регламентовано приєднання об’єктів електроенергетики, які виробляють електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії, виключено.

 

З огляду на вищезазначене, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, було розроблено проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 21 листопада 2013 року № 1467», яким передбачено, приведення Порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 21 листопада 2013 року № 1467, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 листопада 2013 року за № 2043/24575 (далі – Порядок), у відповідність до норм чинного законодавства, шляхом виключення із нього розділу IV (Фінансування приєднання об’єктів замовника, призначених для виробництва електроенергії з використанням альтернативних джерел енергії) та норми щодо наявності визначення окремих поточних рахунків електропередавальної організації для стандартного приєднання, для нестандартного приєднання та поворотної фінансової допомоги. Натомість передбачити необхідність обліку доходів та витрат окремо за кожною послугою з приєднання, згідно чинного законодавства.

 

У зв’язку з вищезазначеним та з урахуванням необхідності удосконалення окремих частин Порядку, НКРЕКП розроблено проект постанови «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 21 листопада 2013 року № 1467».

 

Зазначений проект постанови забезпечить приведення нормативно-правових актів НКРЕКП у відповідність до вимог чинного законодавства.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обґрунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e9a/60c/61ae9a60ce76d692435177.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Landar@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 17.03.2017 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

10.02.2017

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux