Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Порядок встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії
Опубліковано 30 серпня 2018 року о 15:30



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії»

 

Відповідно до Законів України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон) НКРЕКП здійснює державне регулювання ринку електричної енергії.

 

Водночас, прийняття Закону для забезпечення повномасштабного функціонування ринку електроенергії потребує розроблення відповідної нормативної бази.

 

До основних завдань Регулятора на ринку електричної енергії, зокрема належить забезпечення короткострокових та довгострокових стимулів для оператора системи передачі, операторів систем розподілу та користувачів системи з метою підвищення ефективності експлуатації енергосистеми та інтеграції ринку електричної енергії. Так, згідно із статтею 6 Закону одним з повноважень Регулятора на ринку електричної енергії є затвердження методик (порядків) встановлення (формування) тарифів на послуги з передачі електричної енергії.

 

При цьому, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень пункту 17 розділу ХVІІ Закону, визначено Регулятору затвердити документи протягом 12 місяців з дня набрання чинності цим Законом, забезпечити прийняття та затвердження інших нормативно-правових актів, передбачених цим Законом. З огляду на зазначене, НКРЕКП було розроблено проект постанови «Про затвердження Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії».

 

Проектом постанови НКРЕКП враховано законодавчі зміни, визначено процедуру надання ліцензіатом матеріалів з передачі електричної енергії на встановлення тарифу, у тому числі перегляд, уточнення та коригування тарифу на послуги з передачі електричної енергії,  процедуру розгляду цих матеріалів НКРЕКП та детальний механізм розрахунку прогнозованого необхідного доходу від здійснення діяльності з передачі електричної енергії з наданням усіх його складових, також алгоритм розрахунку тарифу на послуги з передачі електричної енергії. Проектом постанови передбачена можливість визначення доходу від передачі електричної енергії та розрахунок тарифу на послуги з передачі електричної енергії ліцензіата за умови застосування стимулюючого регулювання та  у перехідний період до стимулюючого регулювання, крім того передбачена також можливість уточнення та коригування тарифу.

 

Також, положенням статті 7 Закону визначено, що на ринку електричної енергії державному регулюванню підлягають тарифи, зокрема на послуги з передачі електричної енергії.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет за посиланням /storage/app/uploads/public/61a/e99/23e/61ae9923e166f843266002.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Lagoduk@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 1 жовтня 2018 року у письмовому та/або електронному вигляді» за формою наведеною згідно з додатком 1 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

30.08.2018


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux