Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Методика розрахунку плати за послуги комерційного обліку електричної енергії, що надаються оператором системи розподілу на території здійснення його ліцензованої діяльності
Опубліковано 02 січня 2019 року о 16:57



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики розрахунку плати за послуги комерційного обліку електричної енергії, що надаються оператором системи розподілу на території здійснення його ліцензованої діяльності»

 

Відповідно до Законів України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон) НКРЕКП здійснює державне регулювання ринку електричної енергії.

 

Водночас, прийняття Закону для забезпечення повномасштабного функціонування ринку електроенергії потребує розроблення відповідної нормативної бази.

 

Одним із завдань Регулятора є забезпечення належних умов для ефективного і надійного функціонування електричних мереж.

 

Відповідно до статті 74 Закону плата за послуги комерційного обліку, що надаються оператором системи розподілу на території здійснення його ліцензованої діяльності, розраховується відповідно до методики, затвердженої Регулятором (НКРЕКП).

 

З огляду на зазначене, НКРЕКП було розроблено проект постанови «Про затвердження Методики розрахунку плати за послуги комерційного обліку електричної енергії, що надаються оператором системи розподілу на території здійснення його ліцензованої діяльності» (далі – Проект постанови) з метою визначення механізму формування плати за надані оператором системи розподілу (далі – ОСР) послуги комерційного обліку електричної енергії на території здійснення його ліцензованої діяльності.

 

Відповідно до вимог Закону комерційний облік на ринку електричної енергії організовується адміністратором комерційного обліку та здійснюється постачальниками послуг комерційного обліку (суб’єктом господарювання, який надає послуги комерційного обліку на ринку електричної енергії), відповідно до вимог Закону, Кодексу комерційного обліку електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 311, та Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП 14.03.2018 № 312.

 

Метою організації комерційного обліку електричної енергії на ринку електричної енергії є забезпечення надання учасникам ринку повної та достовірної інформації про обсяги виробленої, відпущеної, переданої, розподіленої, імпортованої та експортованої, а також спожитої електричної енергії у певний проміжок часу з метою її подальшого використання при здійснені розрахунків між учасниками ринку.

 

Проектом постанови НКРЕКП враховано законодавчі зміни та визначено принципи відшкодування економічно обґрунтованих витрат за надані ОСР послуги комерційного обліку електричної енергії на території здійснення його ліцензованої діяльності, та отримання обґрунтованого рівня прибутку.

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адреси: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19. E-mail: Kirilenko@nerc.gov.ua

 

Проект регуляторного акта та аналіз впливу рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e98/e1c/61ae98e1ce0ea691661549.pdf .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 2 лютого 2019 року у письмовому та/або електронному вигляді, згідно з додатком 1 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

02.01.2019


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux