Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Методика розрахунку максимальної (граничної) плати за послуги з розподілу малими системами розподілу
Опубліковано 26 червня 2018 року о 22:50



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ  

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики розрахунку максимальної (граничної) плати за послуги з розподілу малими системами розподілу»

 

Відповідно до законів України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», «Про ринок електричної енергії» НКРЕКП здійснює державне регулювання ринку електричної енергії.

 

Водночас, відповідно до закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон) для забезпечення повномасштабного функціонування ринку електроенергії необхідне розроблення відповідної нормативної бази.

 

Так, відповідно до Закону, абзацом другим пункту 5 статті 49 розділу VI передбачено, що максимальна (гранична) плата за послуги з розподілу малими системами розподілу визначається відповідно до методики, затвердженої НКРЕКП.

 

При цьому, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень пункту 17 розділу ХVІІ Закону, визначено НКРЕКП затвердити документи протягом 12 місяців з дня набрання чинності цим Законом, забезпечити прийняття та затвердження інших нормативно-правових актів, передбачених цим Законом.

 

З огляду на зазначене, НКРЕКП було розроблено проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Методики розрахунку максимальної (граничної) плати за послуги з розподілу малими системами розподілу» (далі – Проект постанови).

 

Проект постанови відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» визначає спосіб здійснення розрахунку максимальної (граничної) плати за послуги з розподілу малими системами розподілу.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет за посиланням http://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/61a/e99/495/61ae99495fe02906107985.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Landar@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 27.07.2018 включно у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

26.06.2018


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux