Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – Кодекс системи передачі
Опубліковано 29 грудня 2017 року о 13:57



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Кодексу системи передачі»

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оприлюднює проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Кодексу системи передачі».

 

Відповідно до положень частини третьої статті 6 Закону України "Про ринок електричної енергії", до повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на ринку електричної енергії належать, зокрема, затвердження Кодексу систем передачі. Згідно з пунктом 17 Розділу 17 "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про ринок електричної енергії" НКРЕКП необхідно протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності Законом затвердити Кодекс системи передачі.

 

На виконання пункту 20 розділу 17 Закону України "Про ринок електричної енергії" ДП "НЕК "Укренерго" розробило та з урахуванням зауважень НКРЕКП доопрацювало Кодекс системи передачі.

 

Абзацом першим частини шостої статті 2 Закону України "Про ринок електричної енергії" встановлено, що Кодекс систем передачі визначає, зокрема:

- порядок планування розвитку систем передачі;

- умови та порядок доступу до систем передачі;

- умови та порядок приєднання до систем передачі;

- характеристики та порядок надання допоміжних послуг оператору системи передачі;

- порядок оперативного планування;

- порядок управління та експлуатації системи в нормальних та аварійних режимах;

- стандарти операційної безпеки, критерії, що застосовуються оператором системи передачі для диспетчеризації генеруючих потужностей та використання міждержавних перетинів;

- порядок диспетчеризації розподіленої генерації та умови надання пріоритетності об'єктам електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії.

 

Результатом прийняття постанови НКРЕКП "Про затвердження Кодексу системи передачі" має стати виконання вимог Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо впровадження нової моделі ринку електричної енергії.

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/data/filearch/Proekty/poekty_oznaky_regulatornyh_aktiv/2017/pr_316/pr_316_29.12.2017.pdf .

 

Зауваження та пропозиції до проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та електронному вигляді на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: pustovojtov@nerc.gov.ua , у форматах *.doc за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866.

 

 

Від суб’єктів господарювання приймаються до розгляду зауваження та пропозиції, що надійдуть до НКРЕКП не пізніше 31.01.2018 у письмовому та/або електронному вигляді.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

29.12.2017


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux