Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП звертає увагу операторів систем розподілу електричної енергії щодо необхідності розроблення та подання на затвердження Регулятору програми відповідності, а також призначення уповноваженої особи з питань відповідності
Опубліковано 17 жовтня 2018 року о 09:16



Відповідно до статті 48 Закону України «Про ринок електричної енергії» (Закон) оператор системи розподілу, що входить до складу вертикально інтегрованого суб’єкта господарювання, зобов’язаний розробити та впровадити програму відповідності, а також призначити за погодженням з Регулятором уповноважену особу з питань відповідності. Програма відповідності погоджується Регулятором та оприлюднюється в установленому Регулятором порядку.

 

На виконання положень Закону, НКРЕКП прийнято Порядок складання, подання, погодження, оприлюднення програми відповідності оператора системи розподілу, звіту про її виконання та погодження уповноваженої особи з питань відповідності, затвердженого постановою НКРЕКП від 27.12.2017 № 1406 (Порядок).

 

Пунктом 4.1. Порядку передбачено, що першу програму відповідності разом з усіма супровідними документами та іншою необхідною інформацією, передбаченою главою 3 Порядку, подаються Оператором на погодження Регулятору не пізніше п’яти робочих днів з дати видачі Оператору ліцензії на провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії.

 

Неподання програми відповідності протягом строку, передбаченого пунктом 4.1. Порядку, є порушенням вимог щодо відокремлення і незалежності Оператора, передбачених Законом.

 

Регулятор приймає рішення про погодження або про відмову у погодженні програми відповідності протягом трьох місяців з дня отримання програми відповідності, усіх супровідних документів та іншої необхідної інформації, передбаченої главою 3 Порядку. Строк прийняття рішення про погодження або про відмову у погодженні збільшується на строк підготовки документів та інформації Оператором (до подання Регулятору) відповідно до пункту 4.2 Порядку, але не більше ніж на один місяць.

 

Також пунктом 7.5 Порядку передбачено, що пропозиції щодо першої кандидатури особи на посаду уповноваженої особи з питань відповідності та відповідна інформація і документи надаються Регулятору разом з першою програмою відповідності.

 

Звертаємо увагу, що оскільки стаття 48 та частини перша, третя – одинадцята статті 47 Закону набирають чинності через вісімнадцять місяців з дня опублікування Закону, тобто з 11 грудня 2018 року, то відповідно саме з цієї дати НКРЕКП розпочне повноцінну перевірку поданих програм відповідності та кандидатур на посаду уповноваженої особи з питань відповідності на відповідність вимогам Закону та Порядку.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux