Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП взяла участь у 25-му засіданні Координаційної групи Енергетичного Співтовариства з безпеки газопостачання
Опубліковано 03 лютого 2023 року о 15:59

2 лютого 2023 року на запрошення Енергетичного Співтовариства представники НКРЕКП взяли участь у засіданні Координаційної групи Енергетичного Співтовариства з безпеки газопостачання за головування представників Єврокомісії. В ході зустрічі учасники засідання обговорили ключові питання функціонування ринків природного газу в ЄС та Договірних сторонах Енергетичного Співтовариства, транзиту газу, заповнення газосховищ та диверсифікації джерел постачання енергоносіїв.

Зокрема, Директор з функціонування системи Європейської мережі операторів газотранспортних систем (ENTSO-G) Гендрік Полекс надав учасникам засідання актуальну інформацію щодо досягнутого прогресу у питанні поступової відмови від поставок енергоносіїв з рф, розвитку альтернативних шляхів енергопостачання та забезпеченості наповнення газом підземних газосховищ.

Член НКРЕКП Олександр Формагей висловив вдячність європейським партнерам за їх здобутки у подоланні залежності від російських енергоресурсів: «Той рівень диверсифікації джерел постачання газу, якого Ви досягли, це перемога на ще одному фронті – енергетичному. Ви не лише забезпечуєте безпеку постачання для ЄС, але тим самим допомагаєте нам спільними зусиллями відбити російську агресію на енергетичному фронті».

Він також поінформував про прогрес у впровадженні українською стороною адаптованого Регламенту (ЄС) 715/2009 та повідомив про поточний етап здійснення Регулятором процедури сертифікації українського оператора газосховищ.

Представники Секретаріату Енергетичного Співтовариства та ENTSO-G відзначили досягнення НКРЕКП у впровадженні євроінтеграційних реформ в секторі природного газу в Україні та підкреслили ключову роль українського газового сектору для забезпечення безпеки постачання в регіоні.

Україна щодня підтверджує свій непохитний статус надійного партнера з транзиту газу. Незважаючи на повномасштабне вторгнення російської федерації та усупереч руйнуванню енергетичної інфраструктури, транзит газу українськими мережами в європейські країни не припинявся.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux