Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП та WAREG розвивають співпрацю
Опубліковано 16 травня 2023 року о 15:56

15 травня 2023 року відбулась онлайн зустріч члена НКРЕКП Руслана Кайдаша, керівника апарату Олега Кострикіна та співробітників Управління стратегічного розвитку та міжнародної координації Комісії з Головою секретаріату Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) Крістіаном Мінеллі.

Представники НКРЕКП подякували за постійну та всебічну підтримку, яку WAREG надає українському Регулятору. Учасники заходу обговорили можливості розширення співпраці щодо регулювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, а також щодо обміну практичним досвідом регулювання.

«Така співпраця з європейськими колегами є особливо цінною для нас сьогодні в умовах воєнного стану, коли водоканали України вживають усіх заходів, спрямованих на забезпечення стабільного функціонування об’єктів критичної інфраструктури, а саме – безперебійного надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», - зазначив Руслан Кайдаш.

Обидві сторони переконались у доцільності зміцнення та розширення подальшої співпраці задля обміну знаннями та практичним досвідом з регулювання сфери централізованого водопостачання та водовідведення, підтримання тісного експертного діалогу з відповідними регуляторами країн Європи в рамках Асоціації, особливо в контексті підготовки України до набуття членства в ЄС.

В якості наступного кроку НКРЕКП було запропоновано приєднатись до WAREG у статусі повноправного члена, що значно сприятиме ефективним та взаємовигідним взаєминам.

***

Асоціація європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) - асоціація європейських національних і регіональних органів державної влади у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

Місія Асоціації полягає у сприянні, налагодженні тісної співпраці, обміні знаннями та розбудові потенціалу між членами, а також підтримці імплементації європейського законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

WAREG відстоює в європейських установах та асоціаціях зацікавлених сторін переваги економічного регулювання, що сприяє досягненню стабільності, ефективності, оптимізації експлуатаційних та інвестиційних витрат у водному господарстві; захисту інтересів споживачів; охороні водних ресурсів і навколишнього середовища; зближенню стандартів якості послуг і технологічних інновацій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux