Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП та Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підписали Угоду про взаємодію та співпрацю
Опубліковано 03 квітня 2024 року о 16:13

3 квітня 2024 року Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк та Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Руслан Магомедов підписали Угоду про взаємодію та співпрацю.

Церемонія підписання Угоди відбулась під час заходу з нагоди закриття проєкту ЄС «Допомога НКЦПФР у вдосконаленні ринків енергетичної продукції України та організованої торгівлі сировинно-товарною продукцією в Україні».





Метою цієї Угоди є створення основи для співробітництва, сприяння і зміцнення взаємодії між сторонами з нагляду за оптовими енергетичними ринками, а також запобігання зловживанням на оптовому енергетичному ринку і ринках капіталу та організованих товарних ринках, проявам недобросовісної конкуренції під час виконання функцій НКРЕКП та НКЦПФР.

Для цього сторони зобов’язуються обмінюватися інформацією щодо оптових енергетичних продуктів на енергетичних ринках і ринках капіталу та організованих товарних ринках, проводити робочі наради, зустрічі та консультації, а також створювати спільні робочі групи для формування єдиної позиції щодо регуляторної політики сторін.





«Підписанням цієї Угоди ми досягаємо основної мети - робимо ринки конкурентними та прозорими у відповідності до кращих європейських практик. Ця Угода повинна допомогти активізувати роботу з запобігання зловживанням на оптовому енергетичному ринку і ринках капіталу та організованих товарних ринках. Підвищити довіру міжнародних партнерів до енергетичних ринків, сприяти розвитку інвестиційного клімату та підвищенню конкуренції. А також захистити кінцевих споживачів від впливу на роздрібні ціни на енергетичні продукти»,- зазначив Голова Регулятора Валерій Тарасюк.

НКРЕКП та НКЦПФР також висловили намір реалізовувати спільні заходи і обговорювати проєкти законів та нормативно-правових актів, які становлять спільний інтерес, зокрема щодо визначення зловживань на оптовому енергетичному ринку і ринках капіталу та організованих товарних ринках.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux