Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП та ERRA продовжують зміцнювати партнерські відносини
Опубліковано 26 березня 2022 року о 17:27

25 березня 2022 року відбулась онлайн зустріч Голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського з Головою Регіональної Асоціації Органів Регулювання Енергетики (ERRA) пані Майєю Мелікідзе.

М.Мелікідзе від імені Президії ERRA запевнила у повній солідарності з Україною та засудила дії країни-агресора, повідомивши, що ERRA твердо виступає за мир у всіх країнах заради спільного процвітання та співпраці регуляторних органів. Тому Асоціація вирішила обмежити співпрацю з російським регуляторним органом Федеральною Антимонопольною Службою, що є членом ERRA.

Голова НКРЕКП подякував Голові ERRA, а також членам Асоціації за слова підтримки України та енергетичного сектору в цілому.

Сторони обговорили останні події та новини енергетичних ринків. Зокрема,
К.Ущаповський повідомив про технічну синхронізацію української енергосистеми з континентальною європейською електромережею ENTSO-E та розповів про функціонування енергетичного сектору України під час воєнного стану.

В свою чергу М.Мелікідзе запросила Голову НКРЕКП взяти участь у Генеральній Асамблеї ERRA, що відбудеться 13 квітня 2022 року, та на якій серед інших будуть розглядатися питання української кризи.

Сторони наголосили на важливості зміцнення партнерських відносин, зокрема, в питанні методологічної та експертної допомоги, яка буде необхідною для відновлення збалансованої роботи енергосистеми України після війни.

Довідково: Регіональна Асоціація Органів Регулювання Енергетики (ERRA) є міжвідомчою добровільною організацією, об'єднана спільною метою її членів для вдосконалення регулювання енергетики та обміну досвідом. На сьогодні ЕRRА налічує 33 дійсних (повноправних) і 10 асоційованих членів.

НКРЕКП має статус повноправного члена-засновника ЕRRА з 2015 року (з 2000 року членом-засновником ЕRRА була НКРЕ). 

Повноправні Члени - Австрія, Азербайджан, Албанія, Вірменія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Угорщина, Грузія, Казахстан, Камерун, Киргизія, Латвія, Литва, Молдова, Монголія, Нігерія, ОАЕ, Оман, Пакистан, Палестина, Польща, Російська Федерація, Румунія, Саудівська Аравія, Північна Македонія, Сербія, Словаччина, Таїланд, Туреччина, Україна, Хорватія, Чехія, Естонія.

 Асоційовані Члени – Азербайджан, Алжир, Боснія та Герцеговина, Гана, Єгипет, Йорданія, ОАЕ, Перу, США, Франція.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux