Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП та Асоціація європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) започатковують співпрацю
Опубліковано 25 жовтня 2022 року о 15:22

21 жовтня 2022 року за ініціативою НКРЕКП відбулась онлайн зустріч члена НКРЕКП Руслана Кайдаша за участю представників Департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення й Управління стратегічного розвитку та міжнародної координації Комісії з Головою секретаріату Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) Крістіаном Мінеллі та іншими представниками Асоціації.

Під час заходу сторони обговорили можливості співпраці в частині регулювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, а також щодо обміну практичним досвідом з регулювання цієї важливої сфери комунальних послуг.

Зокрема, представники НКРЕКП підкреслили, що у контексті імплементації європейського законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, український Регулятор зацікавлений у підтриманні тісного експертного діалогу з відповідними регуляторами країн Європи.

Вивчення підходів до регулювання водопостачання у Європі, заходів з охорони навколишнього середовища, забезпечення якості питної води, проблем екологічної та економічної безпеки тощо могли б стати основними питаннями для регулярних консультацій на рівні експертів.

НКРЕКП та WAREG домовились налагодити ефективну взаємодію з вказаних питань. В якості першого кроку українському Регулятору було запропоновано приєднатись до Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів у статусі cпостерігача, що значно сприятиме ефективному та взаємовигідному діалогу.

***

Асоціація європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) - асоціація європейських національних і регіональних органів державної влади у сфері централізованого водопостачання та водовідведення із секретаріатом у м.Мілані (Італія), налічує 31 учасника (25 членів та 6 спостерігачів).

Місія Асоціації полягає у сприянні, налагодженні тісної співпраці, обміні знаннями та розбудові потенціалу між членами, а також підтримці імплементації європейського законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

WAREG відстоює в європейських установах та асоціаціях зацікавлених сторін переваги економічного регулювання, що сприяє досягненню стабільності, ефективності, оптимізації експлуатаційних та інвестиційних витрат у водному господарстві; захисту інтересів споживачів; охороні водних ресурсів і навколишнього середовища; зближенню стандартів якості послуг і технологічних інновацій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux