Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП перевірить 2 генеруючі компанії та 8 операторів систем розподілу за зверненнями НЕК «УКРЕНЕРГО»
Опубліковано 17 листопада 2022 року о 18:57

НКРЕКП проведе позапланові невиїзні перевірки АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО», АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО», АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО», ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО», АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ДП «РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРИЧНІ МЕРЕЖІ» та ТОВ «ДТЕК СХІДЕНЕРГО».

Перевірки будуть проведені в рамках здійснення державного контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов.

Такі рішення були прийняті Регулятором 16 листопада 2022 року на своєму засіданні. Підставою для проведення перевірок стали обґрунтовані звернення оператора системи передачі компанії НЕК «Укренерго» щодо заборгованості вказаних підприємств за договорами про надання послуг з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління.

Дії зазначених ліцензіатів можуть свідчити про порушення ними вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

Зокрема, в діях генеруючих компаній АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» та ТОВ «ДТЕК СХІДЕНЕРГО» містяться ознаки порушень положень «Закону України про ринок електричної енергії» та Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

В свою чергу, в діях операторів систем розподілу АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО», АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО», ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО», АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ДП «РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРИЧНІ МЕРЕЖІ» містяться ознаки порушень положень «Закону України про ринок електричної енергії» та Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

НКРЕКП звертає увагу ліцензіатів на необхідність дотримання вимог законодавства, що регулює функціонування ринку електричної енергії. Комісія продовжуватиме реагувати на усі звернення та скарги фізичних і юридичних осіб про порушення їх законних прав щодо надання послуг суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у цій сфері.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux