Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Комісія підтримала План-графік впровадження нової моделі ринку електричної енергії
Опубліковано 09 листопада 2015 року о 17:27



На відкритому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке відбулося 29 жовтня, Комісія підтримала План-графік впровадження нової моделі ринку електричної енергії, розмістила на офіційному веб-сайті (дивитися тут) та рекомендувала ДП «НЕК «Укренерго» та ДП «Енергоринок» забезпечити своєчасне виконання заходів Плану-графіку відповідно до компетенції та функціональних обов’язків в новій моделі ринку електроенергії.

 

Крім того, з метою оперативного моніторингу та контролю виконання Плану-графіку, при НКРЕКП утворена Координаційна група на чолі з членом Комісії Євдокімовим В.А., до якої увійшли представники Міненерговугілля, керівники ДП «НЕК «Укренерго» та ДП «Енергоринок», відповідальні за впровадження заходів з реформування ринку електричної енергії на відповідних підприємствах.

 

Довідково:

Відповідно до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами – членами, з іншої сторони, Україна здійснює імплементацію в національне законодавство норм «Третього енергетичного пакету» Європейського Союзу.

 

На сьогодні, заходи з реформування ринку електричної енергії здійснюються відповідно до Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України», прийнятого на виконання «Другого енергетичного пакету».

 

З метою адаптації «Третього енергетичного пакету», робочою групою при Міненерговугілля, за участі Секретаріату Енергетичного Співтовариств, розроблено проект Закону України «Про ринок електричної енергії», який вже пройшов громадське обговорення та підтриманий Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

 

Для своєчасної підготовки до реалізації зазначеного проекту Закону після його прийняття, Секретаріатом Енергетичного Співтовариства за фінансової підтримки Уряду Великобританії, створено Проектний офіс у складі міжнародних експертів, основним завданням якого є підготовка проектів нормативних актів, передбачених проектом Закону. Надання технічної допомоги в частині впровадження нової моделі ринку також передбачена проектами технічної допомоги ЄС Twinning та INOGATE.

 

План-графік впровадження нової моделі ринку електричної енергії, в якому визначено детальний перелік заходів, етапи їх виконання та роль кожного з наявних на сьогодні проектів Технічної допомоги (Проектний офіс ЕнС, Twinning, INOGATE) розроблено з метою координованих дій та оптимізації роботи українських та міжнародних експертів з впровадження нової моделі ринку електричної енергії.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux