Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інформаційне повідомлення про публічне громадське обговорення проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення розрахунків за послуги розподілу природного газу»
Опубліковано 30 вересня 2022 року о 20:03

Інформаційне повідомлення 

про проведення публічного громадського обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення розрахунків за послуги розподілу природного газу»

1. Найменування органу виконавчої влади, який проводить публічне громадське обговорення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП).

2. Назва проєкту акта, винесеного на обговорення 

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення розрахунків за послуги розподілу природного газу» (далі – Проєкт постанови).

3. Варіанти вирішення питання

Внесення змін до Порядку проведення розрахунків за послуги розподілу природного газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2021 № 1080, в частині доповнення суб’єктів ринку природного газу на поточні рахунки яких перераховуються кошти з поточних рахунків із спеціальним режимом використання операторів газорозподільних систем, що надходять як плата за послуги розподілу природного газу, згідно з нормативами розподілу коштів, затвердженими НКРЕКП, а саме суб’єктом ринку природного газу, на якого покладаються спеціальні обов’язки з реалізації природного газу операторам газорозподільних систем та постачальником «останньої надії» (щодо періодів постачання з листопада 2021 року по лютий 2022 року).

4. Адреса опублікованого на офіційному вебсайті органу виконавчої влади тексту проєкту акта

Проєкт постанови, порівняльна таблиця, пояснювальна записка та аналіз регуляторного впливу з додатками розміщено на офіційному вебсайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у мережі Інтернет https://www.nerc.gov.ua/storage/app/uploads/public/632/1f2/2fc/6321f22fcac39713268800.zip

 5. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія прийнятого рішення

Суб’єкт ринку природного газу, на якого покладаються спеціальні обов’язки з реалізації природного газу операторам газорозподільних систем, постачальник «останньої надії» (щодо періодів постачання з листопада 2021 року по лютий 2022 року), суб’єкт господарювання, що здійснює діяльність з надання послуг транспортування природного газу, суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність з надання послуг розподілу природного газу.

6. Можливі наслідки проведення в життя рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін

Реалізація Проєкту постанови дозволить покращити стан розрахунків суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку природного газу.

 7. Відомості про місце і час проведення публічних заходів, порядок обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників

Враховуючи положення пункту 13 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996, публічне громадське обговорення Проєкту постанови відбудеться 19 жовтня 2022 року о 10:00 в режимі відеоконференції з застосуванням програми для організації відеоконференцій Zoom.

 8. Порядок участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін

Заявки для участі у публічному громадському обговоренні Проєкту постанови приймаються до 12-00 17 жовтня 2022 року в електронному вигляді на електронну адресу: chernih@nerc.gov.ua, контактна особа: Черних Світлана. У повідомленні про бажання взяти участь у публічному громадському обговоренні необхідно обов’язково вказати контактні дані представників, які візьмуть участь в обговоренні, а саме прізвище, ім’я, по батькові, контактний телефон та електронну адресу, що буде ідентифікатором для відеоконференції.

9. Поштова та електронна адреси, строк і форма подання письмових пропозицій та зауважень

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 17 жовтня 2022 року (включно) в паперовому та електронному вигляді на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19, тел. (044) 204-48-63, email: chernih@nerc.gov.ua

10. Адреса і номер телефону, за якими надаються консультації з питання, що винесено на публічне громадське обговорення

03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19, тел. (044) 204-48-63

11. Прізвище, ім’я відповідальної особи органу виконавчої влади

Черних Світлана Миколаївна

 12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення

Звіт за результатами проведення публічного громадського обговорення не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення буде оприлюднено на офіційному вебсайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в рубриці «Результати публічних громадських обговорень».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux