Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Гендерна рівність в енергетиці – запорука її сталого розвитку
Опубліковано 07 березня 2023 року о 17:02

Членкиня НКРЕКП Ольга Бабій взяла участь у круглому столі «Жінки в енергетиці» з обговорення ролі жінок у підтримці функціонування енергетичного сектору України.

В заході, організованому Проєктом енергетичної безпеки (ESP), взяли участь близько 80 представників Верховної Ради України, Міністерства енергетики, компаній НЕК «Укренерго», Укргазвидобування, Київтеплоенерго, підприємств та держустанов.

Під час свого виступу О. Бабій розповіла про ситуацію з гендерною рівністю в Регуляторі. Вона зазначила, що жінки відіграють значну роль у його роботі. Так, в НКРЕКП жінки обіймають понад половину керівних посад середньої ланки, водночас лише одиниці представлені у вищому керівництві.

В умовах повномасштабної військової російської агресії жінки-енергетики впевнено долають надскладні професійні виклики часу. «Вони нарівні з чоловіками забезпечують безперебійну роботу електростанцій та енергетичну безпеку України, відновлення пошкоджених об’єктів. Це потребує величезної відповідальності та професійної майстерності», - наголосила Членкиня Комісії.



Наводячи конкретний приклад з роботи Регулятора, вона розповіла, що Комісія ані на день не припиняла свою роботу. Всі засідання проводили вчасно та з дотриманням вимог законодавства. Багато у чому це пряма заслуга жінок-фахівчинь.

Тож, на її думку, відповідальне суспільство має підвищити рівень усвідомлення ролі жінок в енергетичній галузі та змінити стереотипи щодо їх ролі в технічних професіях.



«НКРЕКП усвідомлює, що гендерна рівність - важливий компонент стійкого розвитку. Закликаємо усіх гравців ринку активніше відходити від гендерних стереотипів, адже злагоджена робота жінок та чоловіків, що працюють в енергетиці, безсумнівно призведе до нових інновацій та вдосконалень у галузі», - підкреслила Ольга Бабій.

Інші доповідачі також висловили повагу та захоплення українськими жінками-енергетиками, які забезпечують енерго- та водопостачання в країні, яка потерпає від навали ворога.


***

Довідково:

Проєкт енергетичної безпеки (ESP) реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Мета проєкту: посилення енергетичної безпеки України та надання допомоги в розвитку в Україні конкурентних середовищ на ринку енергетичних товарів.

Сфера застосування: електроенергетика; газовий сектор; теплопостачання.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux