Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
21 жовтня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 21 жовтня 2020 року о 11:10



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 21 жовтня 2020 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

 

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

ТОВ «ГАЗ-ОІЛ ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «КЕТО ГАЗ»;

ТОВ «ТОТАЛ ГАЗ»;

ТОВ «ТРЕЙД ГАЗ ЕНЕРДЖІ».

 

2. Видати ТОВ «БЕРДА ТОРГ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

 

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

ТОВ «ГАЗ-ОІЛ ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «ЕНЕРДЖІ ЛАБ УКРАЇНА»;

ТОВ «ЕНЕРГОЦЕНТР ПЛЮС»;

ТОВ «ПРАЙМ ЕНЕРДЖІ ТРЕЙДИНГ».

 

4. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності):

ТОВ «АЙКЬЮ ТРЕЙД ЮКРЕЙН»;

ТОВ «ЗАГРЕЙ ТЕХНОЛОГІЯ».

 

5. Внести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ДП «НАФТОГАЗ-ЕНЕРГОСЕРВІС».

 

6. Уточнити місце провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії ТОВ «ФЕС СТРАБИЧОВО 2».

 

7. Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛУГАНСЬКОБЛЕНЕРГО» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у зв'язку із встановленням невідповідності здобувача ліцензії ліцензійним умовам, встановленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії, та виявленням недостовірності даних у підтвердних документах, поданих здобувачем ліцензії.

 

8. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку системи розподілу ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» на 2021 – 2025 роки».

 

9. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку системи розподілу АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» на 2021 – 2025 роки».

 

10. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП про схвалення Інвестиційної програми з розподілу електричної енергії на 2021 рік ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО».

 

11. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 грудня 2019 року № 3239» (щодо внесення змін до Інвестиційної програми КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» на 2020 рік без зміни її загальної суми та джерел фінансування).

 

12. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» на 2020 рік».

 

13. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 10 грудня 2019 року № 2723» (щодо перегляду тарифу на послуги постачальника універсальних послуг ТОВ «ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ»).

 

14. Прийняти постанову НКРЕКП «Про припинення розгляду спору у зв’язку з усуненням ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» порушення законодавства у процесі врегулювання спору» (щодо спору між ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» в особі відокремленого підрозділу «Енергоатом – Трейдінг» та ПРАТ НЕК «УКРЕНЕРГО»).

 

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КОМЕНЕРГОСЕРВІС» ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на 2020 рік».

 

16. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до Плану розвитку газорозподільної системи на 2020 – 2029 роки газорозподільного підприємства АТ «ЧЕРНІВЦІГАЗ».

 

17. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до Плану розвитку газорозподільної системи на 2020 – 2029 роки газорозподільного підприємства АТ «ХЕРСОНГАЗ».

 

18. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ДЕЛЬТА СТРОЙ ТА ПАРТНЕРИ»;

«Про встановлення надбавки до «зеленого» тарифу за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва ТОВ НВК «СОНЯЧНА ЕНЕРГЕТИКА» (СЕС Черкаська обл., м. Канів, вул. Енергетиків, буд. 179)»;

«Про припинення дії «зеленого» тарифу ТОВ «УКРАЇНСЬКА МОЛОЧНА КОМПАНІЯ»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 30.09.2020 № 1787» (у частині встановлення «зеленого» тарифу та надбавки до «зеленого» тарифу ДП «НАФТОГАЗ-ЕНЕРГОСЕРВІС» НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» (СЕС «Чуднів»), ТОВ «ДЕЛЬТА СТРОЙ ТА ПАРТНЕРИ» (СЕС Дніпропетровська обл., Царичанський р-н, с/р Царичанська, кадастровий номер земельної ділянки 1225680500:02:001:0044), ТОВ «САНМАРІ» (СЕС «Санмарі-2»), ТОВ «СОЛАР ФЕМІЛІ КСК» (СЕС «Карабелівка № 1»), ТОВ «СТРОЙ ЦЕНТР» (СЕС «СОНЕСТА»), ТОВ НВК «СОНЯЧНА ЕНЕРГЕТИКА» (СЕС Черкаська обл., м. Канів, вул. Енергетиків, буд. 179)).

 

19. Накласти штрафи за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

ТОВ «ЕРНЕРІНГ»;

ТОВ «СІНЕРГІЯ ТРЕЙД»;

ТОВ «РУТЕНСЬКА ПАЛИВНО-ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ»;

ТОВ «ГАЗСЕРВІСТРЕЙД»;

ТОВ «ТАС ЕНЕРГІЯ КРАЇНИ»;

ТОВ «ХІМ-ТРЕЙД».

 

20. Провести позапланові виїзні перевірки:

АТ «КИЇВГАЗ»;

ПАТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ»;

АТ «ХАРКІВГАЗ».

 

21. Накласти штраф на ПРАТ «ТЕРНОПІЛЬМІСЬКГАЗ» за невиконання рішення Регулятора, прийнятого у межах його повноважень, а саме постанови НКРЕКП від 17 червня 2020 року № 1137 «Про накладення штрафу на ПРАТ «ТЕРНОПІЛЬМІСЬКГАЗ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу та здійснення заходів державного регулювання».

 

22. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 05.04.2019 № 503 щодо накладення штрафу на КП БМР «БІЛОЦЕРКІВТЕПЛОМЕРЕЖА» за порушення Ліцензійних умов з виробництва, Ліцензійних умов з транспортування, Ліцензійних умов з постачання теплової енергії та необхідність усунення порушень.

 

23. Внести зміни до постанови НКРЕКП від 26.08.2020 № 1616 щодо накладення штрафу на ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МИКОЛАЇВОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» за порушення законодавства у сфері теплопостачання, Ліцензійних умов з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії і здійснення заходів державного регулювання.

Прийняти постанову, якою відстрочити сплату накладеного штрафу постановою НКРЕКП від 26 серпня 2020 року № 1616 на ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МИКОЛАЇВОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» за порушення законодавства у сфері теплопостачання, Ліцензійних умов з виробництва, Ліцензійних умов з транспортування, Ліцензійних умов з постачання теплової до 31 грудня 2020 року.

 

24. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 21.10.2020).

 

25. Накласти штраф на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

 

26. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО».

 

27. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, порушення ліцензійних умов з постачання електричної енергії, ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 21.10.2020).

 

28. Накласти штраф на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗЕНЕРДЖИТРЕЙД» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 21.10.2020).

 

29. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЗАВОД «ЕНЕРГЕТИК».

 

30. Провести позапланову виїзну перевірку КП «ВІННИЦЯОБЛВОДОКАНАЛ».

 

31. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження змін до Програми відповідності АТ «ДТЕК Одеські електромережі» та внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 грудня 2019 року № 3261».

 

32. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення Змін до Мінімальних вимог до якості обслуговування споживачів електричної енергії кол-центрами».

 

33. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного  акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП».

 

34. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку встановлення (формування) тарифів на послуги з розподілу електричної енергії» (щодо зміни до постанови НКРЕКП від 05 жовтня 2018 року № 1175).

 

35. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу системи розподілу, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2020 № 310».

 

36. Затвердити розмір вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» у вересні 2020 року.

 

37. Унести зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 червня 2019 року № 1247.

 

38. Затвердити розмір вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг у вересні 2020 року.

 

39. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії».

 

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux