Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
14 липня відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 14 липня 2021 року о 16:42

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 14 липня 2021 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

1. Видати ТОВ «ХАНЕРДЖІ УКРАЇНА» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

ТОВ«ГЕПАРДПРИКАРПАТ»;

ТОВ «КОРШОВЕЦЬКА СЕС».

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

КП «ДНІПРОВОДОКАНАЛ»;

ТОВ «ЕНЕРДЖІ ПУЛ»;

ТОВ «ЗЕТ ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «САГ електро».

4. Видати ТОВ «50 ГЦ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

5. Внести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіату з виробництва електричної енергії ТЗОВ «МИРО-МАРК».

6. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕНЕРГОСОЮЗ-ТРЕЙД» на підставі заяви ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

7. Відмовити ТЗОВ «ЗАХІДГІДРОЕНЕРГО» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії у зв’язку із встановленням невідповідності здобувача ліцензії Ліцензійним умовам, встановленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії.

8. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОПТІМА ЕНЕРДЖІ ГРУП» на підставі заяви ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

9. Анулювати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖ ЗОВНІШНЬОГО ОСВІТЛЕННЯ «МІСЬКСВІТЛО» СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на підставі заяви ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності).

10. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УКРГАЗОПТ» на підставі заяви ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

11 Зупинити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГНП ЕНЕРГО» дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданої відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 11 березня 2020 року № 593, на підставі заяви ліцензіата строком до 14 січня 2022 року (включно).

12. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

13. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії ПТМ «КОВЕЛЬТЕПЛО».

14. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 11 листопада 2020 року № 2083» щодо внесення змін до Інвестиційної програми ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік.

15. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП про схвалення Інвестиційної програми з розподілу електричної енергії ТОВ «НАФТОГАЗ ТЕПЛО» на 2021 рік.

16. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 25 листопада 2020 року № 2159» щодо внесення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік.

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Плану розвитку системи розподілу ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО» на 2021 – 2025 роки».

18. Перенести розгляд питання про внесення змін до Економічних коефіцієнтів прогнозованих технологічних витрат електроенергії електромережами 1 та 2 класів напруги на 2020 рік.

19Перенести розгляд питання про схвалення проєкту постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 10 грудня 2019 року № 2670».

20. Накласти штраф на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 14.07.2021).

21. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИЕЛЕВАТОРТОРГ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

22. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДТЕК СХІДЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушень Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

23. Накласти штраф на КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 14.07.2021).

24. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ТЕРНОПІЛЬМІСЬКГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 14.07.2021).

25. Накласти штраф на ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗПОСТАЧСЕРВІС» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

26. Застерегти ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МИКОЛАЇВОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» щодо недопущення надалі порушень Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії.

27. Зняти з розгляду питання про порушення ОКП «МИКОЛАЇВОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами.

28. Зняти з розгляду питання про порушення ОКП «МИКОЛАЇВОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання теплової енергії.

29. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 07 травня 2021 року № 785 «Про накладення штрафу на АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

30. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 21 квітня 2021 року № 679 «Про накладення штрафу на ТОВ «ЗАПОРІЖЖЯЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та здійснення заходів державного регулювання».

31. Зняти з розгляду питання про збільшення строків проведення планових перевірок з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії КП «ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ МІСТА ОДЕСИ».

32. Збільшити строки проведення планових перевірок з постачання природного газу:

ДП «ГАЗ МЕЛІТОПОЛЯ» ПРАТ «МЕЛІТОПОЛЬГАЗ»;

ДП «ЦЕНТРГАЗ» ВАТ «КІРОВОГРАДГАЗ».

33. Провести позапланову виїзну перевірку діяльності з розподілу природного газу ПРАТ «МЕЛІТОПОЛЬГАЗ».

34. Провести позапланову виїзну перевірку діяльності з постачання природного газу ТОВ «ГАЗ РЕСУРС КОМПАНІ».

35. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до додатка до постанови від 09 червня 2021 року № 936», якою актуалізувати місце провадження господарської діяльності ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ».

36. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до Плану розвитку газотранспортної системи на 2021 – 2030 роки Оператора газотранспортної системи ТОВ «Оператор газотранспортної системи України».

37. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Методики визначення розмірів нормативних та виробничо-технологічних втрат/витрат природного газу при здійсненні розподілу природного газу».

38. Визнати такою, що втратила чинність, постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 09 липня 2020 року № 1304 з 19 липня 2021 року.

39. Унести зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 червня 2019 року № 1247.

40. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 21 жовтня 2020 року № 1937 щодо затвердження розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» у вересні 2020 року.

41. Унести зміни до алгоритму розподілу коштів з поточних рахунків із спеціальним режимом використання операторів систем розподілу та електропостачальників, на яких покладено виконання функцій постачальника універсальних послуг та постачальника «останньої надії», затвердженого постановою НКРЕКП від 14 квітня 2021 року № 641.

42. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 08 квітня 2020 року № 766 «Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux