Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
12 грудня 2023 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 12 грудня 2023 року о 12:59

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 12 грудня 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ТОВ «ЕНЕРГО/АКТИВ».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «ВІНД ЕНЕРДЖІ СОЛЮШНС»;

2) ТОВ «ОРІВСЬКА ВЕС».

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ВАТТ ТРЕЙДІНГ»;

2) ТОВ «ЕЛЕКТРО СТАТУС»;

3) ТОВ «ЕНЕРГО/АКТИВ»;

4) ПТМ «КОВЕЛЬТЕПЛО»;

5) ТОВ «НЕЗАЛЕЖНИЙ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАЛЬНИК 1»;

6) ТОВ «СКАЙПАВЕР».

4. Перенести розгляд питання щодо видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) ТОВ «ЛЕЙН».

5. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданої ПРАТ «ПЕРВУХІНСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД».

6. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданої ТОВ «АЛПЕН ТРЕЙД».

7. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії, виданої ПРАТ «ДМЗ».

8. Унести зміну до додатка до постанови НКРЕКП від 24 вересня 2019 року № 1984 (зміна місцезнаходження).

9. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 14 березня 2023 року № 430 (зміна найменування).

10. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 13 квітня 2017 року № 503 (зміна найменування).

11. Унести зміни до постанов НКРЕКП від 19 березня 2019 року № 351 та від 10 листопада 2022 року № 1402 (зміна найменування).

12. Відмовити Молдавсько-Російському акціонерному товариству Молдовагаз (Moldovan-Russian joint-stock company Moldovagaz) у реєстрації як учасника оптового енергетичного ринку;

Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УКРГАЗ ЕНЕРГО ПОСТАВКА» у реєстрації як учасника оптового енергетичного ринку.

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу систем розподілу» (щодо функціонування малих систем розподілу).

14. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Методики розрахунку тарифу на послуги постачальника універсальних послуг» (зміна до постанови НКРЕКП від 05.10.2018 № 1176).

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про встановлення розмірів нормативних та виробничо-технологічних втрат/витрат природного газу при здійсненні розподілу природного газу на 2024 рік в умовах дії воєнного стану та визнання такою, що втратила чинність постанови НКРЕКП від 30 грудня 2022 року № 1943».

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визнання такою, що втратила чинність постанови НКРЕКП від 02 квітня 2022 року № 365».

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ на 2023 – 2027 роки».

18. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ на 2023 рік».

19. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на 2023 – 2027 роки».

20. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми (інвестиційного проекту) КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на 2023 рік».

21. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Плану діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік».

22. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «НАЦІОНАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ «УКРЕНЕРГО» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (розгляд Акта позапланової виїзної перевірки від 13 листопада 2023 року № 475).

23. Застерегти ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «НАЦІОНАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ «УКРЕНЕРГО» щодо недопущення надалі невиконання рішень НКРЕКП (розпорядження НКРЕКП від 05 липня 2023 року № 181-р щодо діяльності з передачі електричної енергії, розгляд Акта позапланової виїзної перевірки від 13 листопада 2023 року № 476).

24. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (розгляд Акта позапланової виїзної перевірки від 17 листопада 2023 року № 482).

25. Застерегти АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (розгляд Акта позапланової виїзної перевірки від 17 листопада 2023 року № 483).

26. Застерегти КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

27. Застосувати санкції до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

28. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ «ВОЛИНЬЕЛЕКТРОЗБУТ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

29. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВОЛИНЬЕЛЕКТРОЗБУТ» щодо недопущення надалі порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

30. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

31. Застерегти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» щодо недопущення надалі порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

32. Застосувати санкції до АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЗАКАРПАТГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу.

33. Застерегти ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЦЕНТРЕНЕРГО» щодо недопущення надалі невиконання рішень НКРЕКП (щодо діяльності з виробництва електричної енергії).

34. Відстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 13 жовтня 2023 року № 1889.

35. Зняти з розгляду питання про розстрочення сплати штрафу, накладеного на ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 08 листопада 2023 року № 2072.

36. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 03 листопада 2021 року № 1951 («Про накладення штрафу на АТ «ДНІПРОВСЬКА ТЕЦ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання»).

37. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 01 вересня 2021 року № 1460 («Про застереження ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов зі здійснення функцій гарантованого покупця та здійснення заходів державного регулювання»).

38. Унести зміну до розпорядження НКРЕКП від 18 листопада 2022 року № 101-р («Про усунення порушень ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ»).

39. Унести зміну до розпорядження НКРЕКП від 08 листопада 2023 року № 299-р («Про усунення порушень ПРАТ «ПРИОЗЕРНЕ 2»).

40. Провести позапланову виїзну перевірку АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії (виконання ліцензіатом вимог розпорядження НКРЕКП від 23 серпня 2023 року № 227-р).

41. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛЬВІВЕНЕРГОТЕХРЕСУРС» з постачання електричної енергії споживачу.

42. Провести позапланову виїзну перевірку АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КИЇВГАЗ» з розподілу природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

43. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

44. Провести позапланову виїзну перевірку ДОЧІРНЬОГО ПІДПРИЄМСТВА «КИЇВГАЗЕНЕРДЖИ» з постачання природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

45. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» з постачання природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

46. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

47. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРКАСИГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

48. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

49. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу (за зверненнями фізичних осіб).

50. Провести позапланові виїзні перевірки з постачання природного газу (за зверненнями фізичних осіб):

1) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УМАНЬГАЗ ЗБУТ»;

2) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ»;

3)ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ»;

4) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ»;

5) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ»;

6) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ».

51. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії.

52. Збільшити строк проведення планової перевірки КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УМАНЬВОДОКАНАЛ» УМАНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ з централізованого постачання та централізованого водовідведення.

53. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку (методики) визначення розміру штрафів, які накладаються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

54. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 29 вересня 2023 року № 1765» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «РЕЙ СОЛАР» (СЕС Дніпропетровська обл. (інформація з обмеженим доступом))).

55. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 09 листопада 2023 року № 2100» (у частині затвердження розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальником універсальних послуг у серпні 2023 року).

56. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

57. Перенести розгляд питання про врегулювання актуальних питань забезпечення безпеки постачання та запобігання надзвичайної ситуації в енергетичній системі України.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux