Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
10 листопада відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 10 листопада 2021 року о 13:12

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 10 листопада 2021 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому були ухвалені рішення:

 

1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності  з постачання природного газу:

ТОВ «КАРМА ТРЕЙДИНГ»;

ДП «НОВАТОР».

 

2. Видати ТОВ «СОНЯЧНА ГОЛУБИЦЯ 1» ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

 

3. Видати ТОВ «ЦЕНТР МУНИЦИПАЛЬНОГО РОЗВИТКУ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

 

4. Внести зміни до встановленої потужності електрогенеруючого обладнання ліцензіатам з виробництва електричної енергії:

ТОВ «ЛАЙФ ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-ОДЕСА».

 

5. Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЗЕ.ТЕК» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу у зв’язку з невідповідністю здобувача ліцензії Ліцензійним умовам, встановленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії.

 

6. Унести зміни з 27 листопада 2021 року до постановляючої частини постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26 травня 2021 року № 889 «Про зупинення дії ліцензії з постачання електричної енергії споживачу, виданої ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «КУРЯЖСЬКИЙ ДОМОБУДІВЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС».

 

7. Унести зміни до постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 15 квітня 2010 року № 382 та постанови НКРЕКП від 23 червня 2015 року № 1792 (зміна найменування).

 

8. Прийняти постанови НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку систем розподілу на 2022 – 2026 роки:

АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

ПРАТ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО».

 

9. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку систем розподілу на 2022 – 2026 роки:

АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО»;

ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО»;

ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО».

 

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ» на 2021 рік».

 

11. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2021 рік».

 

12. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2496» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2021 рік.

 

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 09 грудня 2020 року № 2350» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» на 2021 рік.

 

14. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» на 2021 рік».

 

15. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП щодо внесення змін до деяких постанов НКРЕКП стосовно зміни тарифів на виробництво теплової енергії для ліцензіатів з виробництва теплової енергії на ТЕЦ (АТ «ДНІПРОВСЬКА ТЕЦ», ТОВ «НАФТОГАЗ ТЕПЛО»).

 

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії».

 

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку визначення витрат на оплату праці, які враховуються у тарифах на послуги з розподілу електричної енергії, передачі електричної енергії, диспетчерського (оперативно-технологічного) управління, послуги постачальника універсальних послуг, виробництво теплової та виробництво електричної енергії».

 

18. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до додатків до Кодексу системи передачі» (щодо внесення змін до додатків 5 та 6 Кодексу системи передачі).

 

19. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку формування цін на універсальні послуги».

 

20. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії НЕК «УКРЕНЕРГО» на 2022 рік».

 

21. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК «УКРЕНЕРГО» на 2022 рік».

 

22. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на послугу з постачання теплової енергії».

 

23. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Процедури встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії».

 

24. Прийняти постанови НКРЕКП про встановлення розміру нормативних та виробничо-технологічних втрат/витрат природного газу на 2022 рік для 39 Операторів ГРМ (АТ «Вінницягаз», АТ «Волиньгаз», ПрАТ «Гадячгаз», АТ «Дніпрогаз», АТ «Дніпропетровськгаз», АТ «Донецькоблгаз», АТ «Житомиргаз», АТ «Закарпатгаз», АТ «Запоріжгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», АТ «Київоблгаз», ВАТ «Кіровоградгаз», ПрАТ «Коростишівгаз», ПрАТ «Кременчукгаз», АТ «Криворіжгаз», АТ «Луганськгаз», АТ «Львівгаз», ПАТ «Маріупольгаз», ПрАТ «Мелітопольгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Одесагаз», АТ «Полтавагаз», АТ «Рівнегаз», АТ «Сумигаз», ПрАТ «Тернопільгаз», АТ «Тисменицягаз», АТ «Харківгаз», АТ «Харківміськгаз», АТ «Херсонгаз», АТ «Хмельницькгаз», АТ «Черкасигаз», АТ «Чернівцігаз», АТ «Чернігівгаз», ПрАТ «НГХП «Сірка», ДП «Кременецьке УПРГ», ТОВ «Газпостачсервіс», АТ «Київгаз», ТОВ «Спектргаз», ТОВ «Газовик»). 

 

25. Накласти штраф на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЗАПОРІЗЬКІЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» за несвоєчасну сплату внесків на регулювання у ІV кварталі 2020 року (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 10.11.2021).

 

26. Накласти штраф на ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «АКЦІОНЕРНА КОМПАНІЯ «КИЇВВОДОКАНАЛ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 10.11.2021).

 

27. Накласти штраф на ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗОВИК» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов. провадження господарської діяльності з розподілу природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 10.11.2021).

 

28. Прийняти рішення про порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу (більш детальну інформацію дивитися в матеріалах засідання за 10.11.2021):

ТОВ «ГАЗОВИК»;

ДП «ГАЗПОСТАЧ» ТОВ «ТЕРНОПІЛЬМІСЬКГАЗ».

 

29. Визнати такою, що втратила чинність, постанова НКРЕКП від 14 квітня 2021 року № 654 («Про анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ, виданої ПАТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ», та внести зміни до деяких постанов НКРЕКП»).

 

30. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГАЗ ТЕКНОЛОДЖІ» ліцензію з постачання природного газу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 03 лютого 2021 року № 176.

 

31. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КИЇВСЬКА ПАЛИВНО-ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 12 липня 2019 року № 1406.

 

32. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ «КВАНТУМ» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 24 вересня 2019 року № 1981.

 

33. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НОВА ЕНЕРДЖИ ГРУП» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 28 лютого 2019 року № 276.

 

34. Анулювати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АКВА ЕНЕРГО» ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, видану відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30 серпня 2019 року № 1784.

 

35. Провести позапланові невиїзні перевірки дотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, суб’єктами господарювання:

КПТМ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» (діяльності з постачання електричної енергії споживачу);

КПТМ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» (діяльності з виробництва електричної енергії);

ТОВ «ПАТРІОТ ЕНЕРГО»;

ТОВ «ЕНЕРГОХАБ»;

ТОВ «СУЧАСНІ ЕНЕРГЕТИЧНІ РІШЕННЯ»;

ТОВ «ТОРЕНЕРДЖІ ГРУП»;

ТОВ «СВС АГРОХІМСТАНДАРТ»;

ТОВ «ВЄК ТЕХНОЛОДЖІ»;

ТОВ «ВОЛЬТ ПОСТАЧ»;

ТОВ «ПЕРФЕКТ ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «ЮГІНТЕРЕНЕРГО»;

ТОВ «ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ «ЕНЕРГОЗБУТ»;

ТОВ «ЕКО ЕНЕРДЖІ ПРОМ»;

ТОВ «ВСЕУКРАЇНСЬКА - ЕНЕРГО КОМПАНІЯ»;

ТОВ «АФ ЕНЕРДЖІ УКРАЇНА»;

ТОВ «ЮКРЕЙН ЕНЕРГО СІТІ»;

ТОВ «СІЛЕКТРІКС»;

ТОВ «УКРЕНЕРГРІДАС»;

ТОВ «УКРЕНЕРГОАУДИТ»;

ТОВ «І ДЖІ ПАУЕР»;

ТОВ «АМПЕРІУМ»;

ТОВ «ЕНЕРДЖ ПЛЮС»;

ТОВ «ПРОМЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «ЕНЕРГО ТОРГ УКРАЇНА»;

ТОВ «ЄВРО ГАЗ КОМПАНІ»;

ТОВ «ТРЕЙД ЕНЕРДЖІ ЮКРЕЙН»;

ТОВ «УТИЛІС ЕНЕРГО»;

ТОВ «ЕНЕРГОСЕРВІС ЮА»;

ТОВ «ОПЕРАТОР ГАЗУ»

ТОВ «ЕНЕРДЖІ 247».

 

36. Провести позапланові невиїзні перевірки діяльності з постачання електричної енергії споживачу та з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності):

ЛМКП «ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО»;

ПРАТ «СИНТЕЗ ОЙЛ»;

ПРАТ «УІФК»;

ТЗОВ «РАДЕХІВСЬКИЙ ЦУКОР»;

ТОВ «АГРОАКВАРЕСУРС»;

ТОВ «АСКАНІЯ ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «ГК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ»;

ТОВ «ГП ТРЕЙД»;

ТОВ «ЕК «ЕНОЛЛ»;

ТОВ «ЕКОТЕЧ ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «ЕМА»;

ТОВ «ЕНЕРА»;

ТОВ «ЕНЕРГО ПАРТНЕРС»;

ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНИК»;

ТОВ «ЕНЕРГОТРЕЙДЕР»;

ТОВ «ЕНЕРДЖІ ТРЕЙД ГРУП»;

ТОВ «ЕТК»;

ТОВ «ЄВРО ЕНЕРДЖІ ПЛЮС»;

ТОВ «ЄВРО ТРЕЙД ЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «ІНГУЛЕЦЬКИЙ ППК»;

ТОВ «КЕСК»;

ТОВ «КПФ-БІОЕНЕРДЖІ»;

ТОВ «КРАМАТОРСЬКТЕПЛОЕНЕРГО»;

ТОВ «КРИВОРІЗЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ»;

ТОВ «МБС-ІНЖИНІРІНГ»;

ТОВ «МЕГАТРЕЙДІНГ»;

ТОВ «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ 3000»;

ТОВ «ОНК-ГРУП»;

ТОВ «ОНК-ЕНЕРДЖИ»;

ТОВ «ОНЛАЙН ЕНЕРДЖІ УКРАЇНА»;

ТОВ «ПАВЕРСТОК»;

ТОВ «РП-ГРУП»;

ТОВ «СПІВДРУЖНІСТЬ ЕНЕРГО»;

ТОВ «ТИСАГАЗ»;

ТОВ «ТІРАС-ПОСТАЧ»;

ТОВ «ТРЕСКОН»;

ТОВ «ТУРБОЕНЕРГО»;

ТОВ «УКРАЇНСЬКИЙ ГАЗОВИЙ КЛУБ»;

ТОВ «УКРЕНЕРГОЕКСПОРТ»;

ТОВ «УТЕК»;

ТОВ «ЮТІЛІТІ ТРЕЙДІНГ».

 

37. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «КОРОСТИШІВГАЗ».

 

38. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-ЧЕРНІГІВ».

 

39. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки АТ «КИЇВОБЛГАЗ».

 

40. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 29 березня 2019 року № 450».

 

41. Внести зміни до Плану здійснення заходів державного контролю суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, на 2021 рік та Переліку суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо яких будуть проведені планові перевірки у IV кварталі 2021 року.

 

42. Прийняти постанову НКРЕКП «Про погодження Інструкції щодо подання та публікації даних на ринку електричної енергії».

 

43. Перенести розгляд питання про прийняття постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Правил ринку».

 

44. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 18 листопада 2020 року № 2124 (зі зміною), згідно з якою погодити розрахований ДП «Оператор ринку» тариф на здійснення операцій купівлі-продажу на РДН/ВДР у розмірі 2,10 грн/МВт*год (без ПДВ).

 

45. Унести зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 27 червня 2019 року № 1247.

 

За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux