Портал в режимі тестування та наповнення
Меню

День оприлюднення на офіційному веб-сайті Регулятора: 30.06.2020

День оприлюднення на офіційному веб-сайті Регулятора: 30.06.2020
Постанова
від 30 червня 2020 р. № 1235
Київ
Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП

 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ 

У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

 

ПОСТАНОВА

30.06.2020                    № 1235

 

Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП

 

Відповідно до статті 4 Закону України «Про ринок природного газу» та статті 17 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ПОСТАНОВЛЯЄ:

 

1. Затвердити Зміни до деяких постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що додаються.

2. Ця постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її оприлюднення на офіційному веб-сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

Голова НКРЕКП                                              В.Тарасюк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Постанова Національної комісії,

що здійснює державне

егулювання у сферах енергетики

та комунальних послуг

30.06.2020 № 1235

 

 

Зміни до деяких постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

 

1. У Кодексі газотранспортної системи, затвердженому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30 вересня 2015 року № 2493, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 06 листопада 2015 року за № 1378/27823:

1) у пункті 5 глави 1 розділу І:

абзац сьомий викласти в такій редакції:

«аукціонна премія – грошові кошти, розмір яких визначається як добуток обсягу потужності (до якої за результатами аукціону надано доступ) на кількість газових діб у періоді користування цією потужністю та аукціонної надбавки;»;

абзаци восьмий та дев’ятий виключити.

У зв’язку з цим абзаци десятий – сто восьмий вважати відповідно абзацами восьмим – сто шостим;

в абзаці дев’яносто восьмому слова «та надав оператору газотранспортної системи аукціонний внесок або аукціонне зобов’язання» виключити;

 

2) у главі 1 розділу ХІХ:

пункт 15 викласти в такій редакції:

«15. Для отримання статусу учасника аукціону замовник послуг транспортування зобов’язаний здійснити безкоштовну реєстрацію на аукціонній платформі відповідно до інструкції з порядку доступу та роботи аукціонної платформи.»;

в абзаці п’ятому пункту 18 слова «та їх аукціонні внески або аукціонні зобов’язання» виключити;

пункт 26 виключити.

У зв’язку з цим пункти 27 – 30 вважати відповідно пунктами 26 – 29;

пункти 27 та 28 замінити одним пунктом такого змісту:

«27. Учасник аукціону, який за результатами аукціону отримав доступ до розподілу потужності, зобов’язаний здійснити оплату аукціонної премії:

для аукціонів розподілу річної або квартальної потужності – у строк до 10 робочих днів після оголошення результатів аукціону;

для аукціонів розподілу місячної потужності або потужності на період однієї газової доби – у строк оплати вартості розподіленої потужності.

Розмір аукціонної премії визначається як добуток обсягу потужності (до якої за результатами аукціону надано доступ) на кількість газових діб у періоді користування цією потужністю та аукціонної надбавки.

Учасник аукціону, який за результатами аукціону отримав доступ до розподілу потужності, не має права відмовитися від розподілу такої потужності.».

У зв’язку з цим пункт 29 вважати пунктом 28.

2. У Типовому договорі транспортування природного газу, затвердженому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30 вересня 2015 року № 2497, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 06 листопада 2015 року за № 1383/27828:

1) у розділі ІІ:

пункт 2.2 доповнити новим абзацом такого змісту:

«Замовник погоджується з тим, що обов’язковою умовою розподілу потужності у точках міждержавного з'єднання є доступ Замовника до аукціонної платформи згідно з інструкцією з порядку доступу та роботи аукціонної платформи, розміщеною на веб-сайті Оператора. Підписанням цього Договору Замовник підтверджує, що він ознайомлений з інструкцією з порядку доступу та роботи аукціонної платформи, розміщеною на веб-сайті Оператора, та надає згоду на її застосування та дотримання. Замовник визнає, що потужність у точках міждержавного з’єднання, розподілена йому за результатами проведених аукціонів на аукціонних платформах, є його договірною потужністю і буде ним оплачена на умовах цього Договору.»;

пункт 2.3 доповнити знаками та словами такого змісту «(на добу наперед та/або потужності протягом доби)»;

пункт 2.8 викласти в такій редакції:

«2.8. Взаємовідносини між Замовником та Оператором при забезпеченні (замовленні, наданні, супроводженні) послуг транспортування за цим Договором здійснюються Сторонами через інформаційну платформу Оператора та аукціонні платформи (у частині розподілу потужності на міждержавних з’єднаннях) відповідно до вимог Кодексу. Замовник набуває права доступу до інформаційної платформи з моменту підписання цього Договору, а його уповноважені особи з моменту їх авторизації, що оформлюється наданим Замовником повідомленням на створення облікового запису уповноважених осіб користувача платформи за формою, визначеною Кодексом. Після набуття права доступу до інформаційної платформи та/або до аукціонної платформи Замовник зобов’язується дотримуватися порядку взаємодії з інформаційною платформою та/або аукціонною платформою, визначеного Кодексом.»;

2) пункт 8.1 розділу VIII викласти в такій редакції:

«8.1. Вартість договірної потужності визначається виходячи з обсягу розподіленої потужності Замовнику згідно з додатком 1 до цього Договору (розподіл потужності) та/або додатком 2 до цього Договору (розподіл потужності з обмеженнями) та/або обсягу підтвердженої номінації у випадку розподілу потужності на період однієї газової доби.

Замовник, який за результатами аукціону отримав доступ до розподілу потужності, зобов’язаний здійснити оплату аукціонної премії:

для аукціонів розподілу річної або квартальної потужності – у строк до 10 робочих днів після оголошення результатів аукціону;

для аукціонів розподілу місячної потужності або потужності на період однієї газової доби – у строк оплати вартості розподіленої потужності.

Розмір аукціонної премії визначається як добуток обсягу потужності (до якої за результатами аукціону надано доступ) на кількість газових діб у періоді користування цією потужністю та аукціонної надбавки.».

 

Директор Департаменту із регулювання

відносин у нафтогазовій сфері                                               Т.Рябуха

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux