Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
День оприлюднення на офіційному веб-сайті Регулятора: 25.06.2020
День оприлюднення на офіційному веб-сайті Регулятора: 25.06.2020
Постанова
від 24 червня 2020 р. № 1202
Київ
Про відмову у видачі ліцензії з виробництва електричної енергії ФГ "ПРОМІНЬ

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

ПОСТАНОВА

24.06.2020                    № 1202

 

Про відмову у видачі ліцензії з виробництва електричної енергії ФГ «ПРОМІНЬ»

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП), на засіданні, яке проводилось у формі відкритого слухання, 24 червня 2020 року розглянула заяву ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА «ПРОМІНЬ» (далі – ФГ «ПРОМІНЬ»), код ЄДРПОУ 24945935, про отримання ліцензії з виробництва електричної енергії та додані до неї документи, одержані НКРЕКП 15 червня 2020 року, та встановила.

Відповідно до підпункту 1 пункту 4.2 глави 4 Порядку ліцензування видів господарської діяльності, державне регулювання яких здійснюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 03 березня 2020 року № 548 (далі – Порядок), підставою для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії за результатом розгляду заяви і підтвердних документів про отримання ліцензії є встановлення невідповідності здобувача ліцензії ліцензійним умовам, у тому числі заява або хоча б один із документів, що додається до заяви про отримання ліцензії, складені не за встановленою формою або не містять даних, які обов’язково вносяться до них згідно з цим Порядком або ліцензійними умовами.

Відповідно до пункту 1.2 глави 1 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 27 грудня 2017 року № 1467 (далі – Ліцензійні умови), суб’єкт господарювання, який має намір отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії (далі – здобувач ліцензії), має відповідати цим Ліцензійним умовам.

Згідно з пунктом 1.6 глави 1 Ліцензійних умов до заяви про отримання ліцензії здобувачем ліцензії додаються документи згідно з переліком, який є вичерпним, зокрема:

засвідчені керівником або уповноваженою особою здобувача ліцензії копії документів, що підтверджують наявність у здобувача ліцензії на праві власності, господарського відання, користування, лізингу або на підставі договору концесії заявлених засобів провадження господарської діяльності у місцях провадження господарської діяльності;

відомість про місця та засоби провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії за формою, наведеною в додатку 2 до цих Ліцензійних умов.

Згідно з наданою ФГ «ПРОМІНЬ» Відомістю про місця та засоби провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії (далі – Відомість) здобувач ліцензії має намір провадити господарську діяльність на наземній сонячній електростанції за адресою: Херсонська обл., Високополіський р-н, Високопільська сільська рада, кадастровий номер 6521882000:04:001:0374, у складі сонячних модулів Risen RSM120-6-320M у кількості 1920 шт., інверторів HUAWEI Sun 2000-60KTL-M0 – 8 шт. та HUAWEI Sun 2000-20KTL-M0 – 1 шт.

На підтвердження наявності у ФГ «ПРОМІНЬ» на праві власності, господарського відання, користування, лізингу або на підставі договору концесії заявлених засобів провадження у місці провадження господарської діяльності здобувачем ліцензії, зокрема, надано копію договору генерального підряду на виготовлення проектної документації, поставку обладнання, монтаж і пуско-наладку обладнання та надання супровідних послуг від 06 травня 2019 року № ПСЕС-06-05-2019 (із специфікацією) (далі – Договір), укладеного між ФГ «ПРОМІНЬ» (далі – Замовник) та ТОВ «Криворізька Енергетична Компанія» (далі – Виконавець), згідно з яким Виконавець зобов’язується поставити, а Замовник прийняти 1950 шт. сонячних батарей RSM120-6-320M  Risen 5ВВ, 8 шт. інверторів HUAWEI SUN2000-60KTL-А та 1 інвертор HUAWEI SUN2000-20KTL (далі – Обладнання).

Відповідно до пункту 4.16 Договору право власності на Обладнання та ризик випадкової загибелі Обладнання переходить до Замовника з дати підписання Акта готовності Обладнання до експлуатації.

Разом з цим копії Акта готовності Обладнання до експлуатації здобувачем ліцензії не надано.

Крім цього, типи інверторів, зазначені у Відомості та наданій Г «ПРОМІНЬ» копії видаткової накладної від 09 жовтня 2019 року № 75, не відповідають типам інверторів, зазначеним у Договорі.

Також здобувачем ліцензії надано копію декларації про готовність до експлуатації об’єкта (далі – Декларація) – фотоелектричної станції за адресою: Херсонська обл., Високопільський р-н, Високопільська селищна рада, кадастровий номер 6521882000:04:001:0374.

Отже, встановлена розбіжність між назвою і місцезнаходженням об’єкта електроенергетики, зазначеними ФГ «ПРОМІНЬ» у Відомості, та інформацією, зазначеною в Декларації.

Таким чином, наданими документами ФГ «ПРОМІНЬ» не підтверджено наявність у здобувача ліцензії на праві власності, господарського відання, користування, лізингу або на підставі договору концесії заявлених засобів провадження господарської діяльності, а саме сонячних модулів Risen RSM120-6-320M у кількості 1920 шт., інверторів HUAWEI Sun 2000-60KTL-M0 – 8 шт. та HUAWEI Sun 2000-20KTL-M0 – 1 шт., у місці провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії за адресою: Херсонська обл., Високопільський р-н, Високопільська селищна рада, кадастровий номер 6521882000:04:001:0374.

Ураховуючи вищевикладене, здобувач ліцензії ФГ «ПРОМІНЬ» не відповідає вимогам  пунктів 1.2 та 1.6 Ліцензійних умов, встановлених для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії.

Відповідно до абзацу другого підпункту 5 пункту 4.2 глави 4 Порядку у разі відмови у видачі ліцензії на підставі встановлення невідповідності здобувача ліцензії ліцензійним умовам здобувач ліцензії після усунення причин, що стали підставою для прийняття такого рішення, може подати до НКРЕКП нову заяву про отримання ліцензії.

У разі наміру ФГ «ПРОМІНЬ» звернутися із новою заявою про отримання ліцензії з виробництва електричної енергії НКРЕКП пропонує усунути причини, що стали підставою для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії, а саме надати:

засвідчені керівником або уповноваженою особою здобувача ліцензії копії документів, що підтверджують наявність у здобувача ліцензії на праві власності, господарського відання, користування, лізингу або на підставі договору концесії заявлених засобів провадження господарської діяльності, а саме сонячних модулів Risen RSM120-6-320M у кількості 1920 шт., інверторів HUAWEI Sun 2000-60KTL-M0 – 8 шт. та HUAWEI Sun 2000-20KTL-M0 – 1 шт., у місці провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії за адресою: Херсонська обл., Високопільський р-н, Високопільська селищна рада, кадастровий номер 6521882000:04:001:0374;

уточнену відомість про місця та засоби провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії за формою, наведеною в додатку  2 до Ліцензійних умов.

З огляду на викладене, відповідно до Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» та підпункту 1 пункту 4.2 глави 4 Порядку ліцензування видів господарської діяльності, державне регулювання яких здійснюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 03 березня 2020 року № 548, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ПОСТАНОВЛЯЄ:

 

Відмовити ФЕРМЕРСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВУ «ПРОМІНЬ» (код ЄДРПОУ 24945935) у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії у зв’язку зі встановленням невідповідності здобувача ліцензії Ліцензійним умовам, встановленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії.

 

Голова НКРЕКП                                              В.Тарасюк

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux