Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Відбувся круглий стіл на тему: «Обговорення законопроектів у сфері поводження з відходами»
Опубліковано 12 листопада 2015 року о 16:44



Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк, член Комісії Володимир Євдокімов та начальник Управління з питань формування та реалізації державної політики у сфері поводження з побутовими відходами Олег Кострикін взяли участь у засіданні круглого столу, присвяченому обговоренню законопроектів у сфері поводження з відходами, який відбувся 6 листопада в Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Для забезпечення максимально неупередженого, об‘єктивного, незалежного та професійного обговорення законопроектів у сфері поводження з відходами до участі у круглому столі також були запрошені широкі кола учасників, зокрема: народні депутати України – автори законопроектів, члени Комітетів Верховної Ради України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, що здійснюють діяльність у сфері поводження з відходами, представники наукових кіл та громадських організацій.

 

Під час круглого столу були розглянуті такі законопроекти:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами щодо запобігання негативної дії відходів кінцевого споживання продукції на навколишнє природне середовище» (реєстр. № 3198);

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо запобігання негативної дії відходів кінцевого споживання продукції на навколишнє природне середовище)» (реєстр. № 3199);

- «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запобігання негативної дії відходів кінцевого споживання продукції на навколишнє природне середовище» (реєстр. № 3200).

 

Також на засіданні учасники поділилися своїми баченнями подальшого розвитку ринків збору, перевезення, перероблення та захоронення побутових відходів. Зокрема, Голова НКРЕКП Дмитро Вовк сформулював основні напрямки реформування сфери поводження з побутовими відходами, які визначають:

- розроблення цільової моделі показників перероблення та захоронення побутових відходів;

- імплементацію законодавства України до законодавства ЄС;

- розрахунок повної вартості на кожному етапі поводження з побутовими відходами;

- встановлення тарифів на вивезення побутових відходів органами місцевого самоврядування;

- встановлення тарифів на захоронення та перероблення побутових відходів Комісією.

 

Підводячи підсумки зустрічі, Голова Комітету Микола Томенко подякував усім учасникам за дискусію та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю у вироблені єдиного підходу до реформування сфер поводження з побутовими відходами в Україні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux