Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Відбувся другий брифінг НКРЕКП з проблематики роздрібного ринку електричної енергії
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 15:51



25 листопада 2021 року відбувся другий онлайн-брифінг з проблематики роздрібного ринку електроенергії на тему: «Захист прав та законних інтересів споживачів роздрібного ринку електричної енергії».


Участь у брифінгу взяли: член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Олексій Магда, директор Департаменту роздрібного ринку електричної енергії Ігорь Городиський та заступник директора Департаменту – начальник відділу Ірина Осовик.


 

«Підсумки першого брифінгу показали, що такий формат взаємовідносин є дуже корисним, тому ми будемо намагатись його підтримувати та регулярно проводити такі брифінги. Крім того, ми розпочали активно публікувати на сайті Регулятора інформаційно-роз’яснювальні матеріали, що містять практичні рекомендації, поради споживачам, які отримують послуги на енергетичних ринках, в тому числі й на роздрібному ринку електроенергії», - зазначив О.Магда під час відкриття брифінгу.


Він висловив сподівання, що публікація інформаційних матеріалів, проведення брифінгів, сфокусованих на проблеми споживачів, а також інших не менш ефективних заходів дозволить наблизитися до взаєморозуміння між усіма учасниками ринку, збалансувати інтереси усіх сторін, в першу чергу споживачів. А це повинно сприяти підвищенню рівня якості надання послуг з електропостачання, а також рівня задоволеності споживачів тощо. 


І.Осовик та І.Городиський виступили з презентацією, яка висвітлює першочергові питання стосовно захисту прав та законних інтересів споживачів на роздрібному ринку електричної енергії. Вони детально повідомили про заходи, що вживає НКРЕКП з цією метою: як забезпечує прозорість у процесі  прийняття нормативно-правових актів, що регулюють роздрібний ринок; як розглядає звернення та скарги споживачів; яким чином впливає на суб’єктів господарювання-надавачів послуг; як бере участь у досудовому вирішенні спорів.

   

 

Представники департаменту роздрібного ринку електричної енергії також відповіли на запитання учасників брифінгу, прокоментували деякі їх пропозиції та побажання, запросили усіх зацікавлених взяти участь у наступних брифінгах НКРЕКП.

 

  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux