Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Відбулася зустріч Голови та членів НКРЕКП з делегацією Регіональної асоціації органів регулювання енергетики (ЕRRА)
Опубліковано 06 вересня 2018 року о 09:21



5 вересня відбулася зустріч Голови НКРЕКП Оксани Кривенко та Членів НКРЕКП Олени Антонової, Олександра Формагея та Євгена Магльованного з делегацією Регіональної асоціації органів регулювання енергетики (ЕRRА) у складі Голови Марта Отса та програмного менеджера Валерії Фаркаш.

 

 

Під час зустрічі відбувся обмін інформацією щодо діяльності ERRA та НКРЕКП, було обговорено останні події та новини регулювання енергетичного та комунального секторів України, а також напрямки подальшої співпраці між ЕRRА та НКРЕКП.

 

 

Голова НКРЕКП Оксана Кривенко відзначила, що ERRA відіграла значну роль у становленні українського регулятора, адже саме участь в заходах ERRA надала можливість багатьом співробітникам Комісії, які зараз займають керівні посади, ознайомитись з теорією та передовою практикою економічного регулювання природних монополій. Участь у робочих групах та комітетах ERRA, її навчальних курсах дозволила Регулятору встановити особисті контакти з колегами з інших країн, що сприяє постійному обміну досвідом та інформацією.


 

Враховуючи наявні обмеження у фінансуванні, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не може бути повноправним членом Асоціації. В той же час Регулятор шукатиме шляхи розв’язання цієї проблеми і продовження повноцінної плідної співпраці між НКРЕКП та ERRA.

 

Пан Отс, який також є Головою естонського регулятора, запропонував НКРЕКП започаткувати і двостороннє співробітництво між українським та естонським регуляторами.

 

Довідково.

 

Регіональна асоціація органів регулювання енергетики (ERRA, Energy Regulators Regional Association) - добровільна організація, яка об'єднує незалежні органи регулювання енергетики країн Центральної Європи, Євразії та афілійованих представників з Африки, Азії, Середнього Сходу і США.

 

Основним завданням Асоціації є сприяння обміну досвідом між членами і розширення доступу до накопиченого досвіду регулювання енергетики у всьому світі.

 

Асоціація заснована у грудні 2000 року, коли органи регулювання 15 країн підписали Статут організації, та офіційно зареєстрована в Угорщині в квітні 2001 року. Секретаріат знаходиться в Будапешті, Угорщина (www.erranet.org). Зараз ERRA нараховує 31 повноправних та 10 асоційованих членів.  Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має статус повноправного члена. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux